[]

ikinci el enstrüman piyasasının kalbi nerede atıyor?

seneler sonra elektro gitar ve amfi alacağım. eskiden forumlardan takip ederdik işi bilen insanlardan ederinde, iyi bakılmış parçalar bulurduk. şimdilerde nerede dönüyor bu iş? sahibinden ve letgo'dan bakıyorum ama nedense güven vermiyorlar. hele ki şu dönemde zırt pırt insanlarla buluşup deneme yapıp sonra beğenmemek, tekrar bakmak hiç sağlıklı değil. siz yakında yaptınız mı böyle bir alışveriş, napalım?
teşekkürler...



 
valla dükkanlara düşersen işin zor çünkü sahibinden'de direkt satış yapan satıcılar bile hayvan gibi yüksek fiyatlar çekiyorlar ederinin çok üzerinde. hayırdır bu ne fiyat diye sorunca da "abey sıfırı şu kadar para istiyosan sıfır al" diyor ama bilmedikleri bir şey var sıfır piyasası bitti noktasına geldi.

neyse, ben beğendim gitarı 2. el olarak bulduysam almadan önce gidip sıfırını deniyorum(bulabiliyorsam tabii bir mağazada) bulamıyorsam da zaten nut width, scale, neck radius gibi bilgileri alıp aynı ölçülerde başka bir gitar buluyorum sıfırını deneyebileceğim gidip onu deniyorum klavye rahatlığını anlama açısından. ton ve işçilik kalitesi gibi detayları zaten incelemelerden bulabiliyoruz. geriye bir tek gitarın ne durumda olduğu kalıyor onu da çok dert etmiyorum çünkü büyük bir falsosu olmadığı sürece basit sorunlar oluyor "araç başında" pazarlık yapmana yarar bir şeyler bulursun illa ki.

elektronikler önemli zaten bir tek 2. elde bana kalırsa en çok oradan patlıyor gitarlar. onu da çözersin zaten.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (14.05.20 00:47:34) 
Önceleri (6-7 sene önce) alternatif olarak garaj.com vardı enstrüman satışı ile ilgili. Şimdi baktım hala aktif.Buradan fiyat kıyaslaması yapabilrsiniz.

Şu dönemde zor ama tünele gidip müzik marketlerden beğendiğiniz merak ettiğiniz modelin sıfırını inceleyip fikir sahibi olabilirsiniz.İkinci elin kondüsyonunu kıyaslama açısından da iyi olur.
  • glavina  (14.05.20 06:30:59) 
ben de uzun zamandır girişmedim bu tür işlere ama turkrock hala devam ediyor sanırım

turkrock.com
  • makbur  (14.05.20 06:56:54) 
Aslında ne alacağım az çok belli, o yüzden klavyeyi manyetikleri denememe gerek yok pek. benim derdim adam ilana açıkça sorunu yazsın, gidince sürprizle karşılaşmayayım konusu. Varsa yoksa kozmetik sorunlar; haberi bile yok köprünün dağıldığından çünkü bilmiyor, öyle bi heves almış kullanmış hunharca bakım yapmadan. Soruyorsun teller değişti mi markası ne diye, ben menemen yapmayı bilmem ki diyen yeni gelin gibi ehihihi diyip sırıtıyor. 2. El alışveriş şanından bunlar, normal zamanlar olsa erinmem de hani ama şu durumda biraz konforlu alışveriş istiyorum. Fikirler için teşekkür ederim, bakacağım :)


  • Bruce  (14.05.20 10:41:56) 
bahsettiğiniz biraz da şans işi..

10-15 sene önce yakın arkadaşım bir heves gibson les paul studio almıştı. 6 ay sonra gitarın headstock bölümü kendi kendine kırıldı hatta şunun aynısı;

www.mylespaul.com

luthier'e götürdü tamire adam ne dese beğenirsin, burası daha önce de kırılmış:) aldığı herif nasıl yaptırmışsa artık hiçbir iz boya çizik vs yokmuş.

gözünüzü korkutmak için değil de, iyi anlayan kötü niyetliler de olabiliyor ve daha büyük sorunlara yol açabiliyorlar.

şansınız yaver gider umarım..
  • makbur  (15.05.20 03:28:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.