[]

Müstakil eve havuz yapmak

Bunun için izin almak gerekiyor mu. Yoksa kepçeyi direk vurabiliyor muyuz ?
Nedir bunun prosedürü bilen var mı ?

Sonuçta müstakil evin tapu sınırları içine yapılacak

 
Yapsanız yaparsınız şikayet olmadığı sürece ama yassak. İzin almanız gerekmektedir. Arsa uygun değilse izin vermezler


  • olaylar olaylar  (13.05.20 22:58:00) 
Sıfırdan yeni bir inşaat yaparken bile havuzun projesi evinkinden ayrı çizilip, ayrı bir proje olarak elimizde oluyor. Harçları vs ayrıca hesaplanıyor.

Prosedürü şu; belediyeye başvurup yeni bir imar durumuı alıp havuzla ilgili neler yapabileceğinize bakacaksını. Yola ne kadar, komşuya ne kadar yaklaşılır vs gibi.

Sonra tadilat projesi çizdireceksiniz, şu anki müstakil evinizin zamanında yapılmış bir projesi vardır, ona tadilat yapılacak. Gerçi belediyeden belediyeye de değişir, bu kadar yormadan bir bağış alarak izin de verebilirler.

Eğer şikayet edecek kimse yoksa doğrudan vurun kepçeyi, komşu ev vardır ama kışın boştur mesela, kışın yapın o zaman.

Kesin yapacağınız zaman haber verin üretim ile ilgili ip uçları vereyim, havuzcuların bile dikkat etmediği noktalar söylerim.

Maliyeti de iyi hesaplayın sonra pişman olmayın, filtrasyon, motor, tesisat, elektrik ve kurulum işçiliği 5000€ masrafı var ortalama. Betonarme inşaatı, yalıtım, seramik hariç.
  • John Bloor  (14.05.20 09:27:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.