[]

Kalp ameliyatı insanın karakterini değiştirirmi?

Böyle bi geyik vardı. Bunun doğruluk oranını merak ediyorum.




 
Çevremde kalp ameliyatı geçirenler oldu, bariz değişiklikler olmuştu


  • izmitcan  (13.05.20 22:42:30) 
ölüme yakın olmak hayatı farklı değerlendirmeye yol açıyor. bazen ikinci bir şans olarak görülüyor. bazıları için hayat yeniden başlıyor.

düşün ölmek üzeresin ama en az bir 10 sene daha kazanıyorsun. kendine iyi bakarsan neden 20 sene olmasın. neden 30 olmasın? gibi.
  • ozdek  (13.05.20 22:46:30) 
karakter değişimi sadece kalp ameliyatına ithafen değil. o geniş bir kavram bence.
tamam kıl dönmesi ameliyatı dahil değil ama ağır bir ameliyat geçirdiğinde işin stresi ve süreç insanı olgunlaştırıyor diye düşünüyorum.
başka birinden kan almak için bilimsel bir açıklamam yok ama orada da duygusal bir süreç giriyor devreye.
günümüzde tıptaki gelişmeler işleri daha kolay hale getirse bile operasyona giren kişi için can derdi hiç bir zaman bitmiyor.
5-6 saat diye girip 11saatte çıkan bir kalp ameliyatlıyım.
  • qxgviper  (13.05.20 22:47:24) 
babam açık kalp kapakçık ameliyatı geçirdi, 65 yaşındaydı ve şeker ve tansiyon geçmişi sebebi ile doktor %40 masada kalma riski var demişti. sonrasında iyileşti ama o zamandan beri ölüm korkusuyla yaşıyor oldu, kendine daha fazla dikkat etmeye başladı. bundan sebep daha evhamlı bir karaktere sahip oldu diye düşünüyorum, yoksa öyle bambaşka bir insan haline gelmedi.


  • Bruce  (13.05.20 23:01:10) 
Bence değiştirir. Teyzem panik atak hastası oldu. Geçen gün evdeki kedi aniden karşısına çıkınca bayılmış korkudan. İnşaat seslerine aşırı hassas mesela.


  • makarnacanavari  (13.05.20 23:03:20) 
Hocam ciddi bir kalp ameliyatı sonrası aşırı derecede ilgisiz ve umursamaz oldu. Benim gördüğüm örneğe göre: evet, değiştirir.


  • prole  (13.05.20 23:28:46) 
Babam anjio oldu. O sinirli adam gitmiş dünya tatlısı birisi gelmiş. Annemden daha iyi anlaşıyorum. Ki anjio basit birşey. Bilemiyorum artık. Onun değiştirdiğimi düşünmek istiyorum


  • mobydick  (14.05.20 08:12:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.