[]

Cilt bakımı for dummies

Merhaba internet bilgi dolu diyeceksiniz ama beynim yandı forum okuyup video izlemekten. yağlar, tonikler, kremler, maskeler... iyice kafam karıştı.

36 yaşındayım, eskiden dermalogica kullanıyordum krem olarak ama fiyatlar coşunca bıraktım. sonra denediğim kremlerden hiç memnun kalmadım. yüz temizleyici olarak kore kozmetiği bir ürün kullanıyorum.

bu ara minik pütürler, çene bölgesinde sivilcelenme ve genel olarak geniş gözenek problemim var. Karma cilt tipim var.

bana uygun fiyatlı, temiz içerikli krem, temizleyici önerenin duacısı olurum.

tonik, yağ kullanmam ve maske yapmam gerekiyorsa onu da belirtebilirseniz sevinirim.

teşekkür ederim şimdiden.

 
doğrudan bir ürün tavsiye edemeyeceğim ama ürün içeriği ile ilgili araştırma yapabileceğiniz, hangi içerik akne yapar, hangi içerik güvenlidir vb. bilgilere ulaşabileceğiniz bir site bırakıyorum:

www.skincarisma.com
var olan ürünleri arayabileceğniz gibi ürün ieçriğini kopyalayarak sistemde olmaya ürünü de inceleyebilirsiniz.

Ek olarak cilt bakımı konusunda kıt bilgiye sahip biri olarak başlığınızı takipteyim ;)
  • ruz  (13.05.20 11:30:23) 
ben de marka ya da ürün öneremeyeceğim, malum artık fiyatlar aldı başını gidiyor.

ama bence maske yapmanız ve tonik kullanmanız gerekiyor.
daha doğrusu, zaten sabah kalkınca temizleyiciyle yüzü yıkamak, sonra da tonik-nemlendirici/göz kremi kombosu ve varsa üstüne gündüz serumu uygulamak gerekiyor.

gece yatmadan da yine makyaj varsa temizleyici ardından tonik-nemlendirici/göz kremi ve varsa gece serumu kullanılmalı sırasıyla.

haftada bir gözenek sıkılaştırıcı bir maske yapmanızın faydası olur.
cildim karma dediğiniz için kil maskesi yapabilirsiniz mesela.
gözeneklere iyi geliyor, temizliyor.
kuru ciltlere önermiyorlar onu, size uygun olacağını düşünüyorum.

ürün olarak da l'occitane'ın serum ve yağlarını, kiehl's'ın göz kremini ve maskelerini tavsiye ederim.
ama işte fiyatlar pek uygun değil maalesef.
gerçi uzun süre kullanılıyorlar ama işte bir kerede hepsini almak çok ciddi bir para ediyor.
suna dumankaya gibi cilt bakımı konusunda doğal yöntemleri olanları araştırıp bazı maskeler, kremler öğrenebilirsiniz eğer uğraşırım diyorsanız.
o kadının bir kremini annem yapıyordu, çok memnun kalmıştı mesela.
  • blatta hiberna  (13.05.20 11:44:10 ~ 11:48:12) 
marka önerisi veremeyeceğim bunun için çok iyi bir bilgiye sahip olmam gerekir. ancak sosyal medya kullanıyorsanız instagramda sosyal eczacı sayfasını önerebilirim. dermokozmetik ürünleri içerik ve f/p olarak değerlendiriyor. kullandığım ürünleri sayfa değerlendirmelerine göre aldım memnun kaldım. kendi temizlik ve bakım rutinimi oluşturdum en azından.


  • damla sakızlı dondurma  (13.05.20 12:21:09 ~ 12:21:43) 
Doğrudan ürün tavsiye etmiyorum ama Missha'nın ürünlerine bakabilirsiniz. Bildiğim herkes kendi cilt tipine uyan ürünleri kullanıp memnun kalıyor.


  • chitosan  (13.05.20 12:29:27) 
Ben Simya Evi'nin urunlerini kullaniyorum, gozenek sikilastirici tonikleri bende cok ise yaradi.
(bkz: simya evi)

  • mocha  (13.05.20 13:40:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.