[]

Siyah Kot Pantolon Boyama

Öncelikle herkese merhabalar.

İnternet aleminde bununla ilgili bir takım dedikodular var lakin aramızda tecrübeli olan arkadaşlara danışmak daha da mantıklı geldi bana. Öncelikle sorularım şu yönde;

1. Çamaşır makinasında bu işlemi gerçekleştirmek makinaya bir zarar verir mi ? boya kalıntısı vs. bunlardan bahsediyorum.

2. 90 derecede yıkanması tavsiye ediliyor genelde. 90 derece kotu yıkarsam kot kotluktan çıkmaz mı ?

3. Hiç bu toplara girmesem mi ?

şimdiden teşekkürler.

 
90 derecede asla yıkama asssllaaa. çöp olur direkt. ya da çocuğuna giydirirsin.


  • jelly bear  (12.05.20 23:18:40) 
Ben yıllardır boyuyorum siyahları. Makinen 90 derecesi yok maksimum 70 var, boyanıyor. Hemen bu işlem sonrası bi parti siyah çamaşırı normal deterjanla yıkıyorum makine de temizlenmiş oluyor. Hiç sıkıntı yaşamadım. Ama fiskeyi yani sabitleyiciyi unutmayın(yumuşatıcı gözüne konuyor o da), yoksa ciddi akma yapar.


  • kullanıcıadımbuolsun  (12.05.20 23:24:07) 
Makinede hiç denemedim aynı korkular sebebi ile. Ocakta kaynatarak çok boyadım ama siyah pantolonları. Yalnız kısa sürede akıyor. Belki benim boyalar kalitesidir.


  • elorelia  (12.05.20 23:35:13) 
sabitleyici vs. bütün teçhizatlarım hazır da en çok 90 derece muhabbeti beni biraz geriyor. Çekme vs. yaparsa diye.

@elorelia 2 saattir araştırıyorum bu konuyu ve edindiğim bilgilere göre sabitleyici kullanılmadığı takdirde akıyormuş genelde boyalar. @kullanıcıadımbuolsun da belirtmiş zaten.

Kendimi gün yapan teyzeler gibi hissettim ya, içimden burhan altıntop çıkıyor resmen.
  • Underboss  (12.05.20 23:46:57 ~ 13.05.20 00:08:22) 
ty.gl

Şunla boyama sakın. Pantolonu çöpe attım sayesinde.
  • Arthur Dayne  (12.05.20 23:51:39) 
Ben mont boyamistim zamanında. Gayet de olmuştu. Pantolonu bilemeyecegim.


  • westblack  (12.05.20 23:56:53) 
Viktoria kumaş boyası ve bir fiske yeterli olacaktır. Tam 8 senedir evde makinede boyama yapıyorum sıkıntı olmuyor. Deterjan koyduğunuz hazneyi çıkarıp iyice yıkamak gerekbilir. Dikkat etmeniz gereken bir önemli detay boyama yapmadan önce deterjan haznesinin kuru olması, yoksa boya yapışıp gitmeyebiliyor kıyafetlere. Pantolonlarınızın temiz olmasına da dikkat edin, fakat ıslak olmasın ilk atışınızda kıyafetler. Şimdiden güzel günlerde giyin yepyeni olacak pantolonlarınızı :)


  • kullanıcıadımbuolsun  (13.05.20 00:59:17) 
Mont ve kot boyadım. Deterjan gözüne koyma makine boya okuyor deterjan gözü ve gidiş boruları. Yarım yada 1 litre pet şişeye sıcak su ile toz boya karıştır. Sonra sıcak şiş ile pet şişeyi 7-8 yerden delip makineye at. On yıkama gözüne sabitleyici koy. 60 derece on yıkama ile yıka. Renk tonuna göre iyi iş çıkar bilirde. Açık mavi kot köyü lacivert okur ama lacivert kot siyah için 2 kez boyanırsa anca olur. Açık tondan kapalı tona yıkanıyor. Ve boya paketindeki ölçünün 2-3 Katı kullan. Yani 1 kot pantolon için 2-3 paket yeterli. Pakette su kadar çamaşıra 1 paket yeterli desede yeterli gelmiyor.


  • Fritz-X  (13.05.20 01:10:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.