[]

köpek ısırması

motorda giderken iri yarı bi sokak köpeği pantolonumu ısırdı. pantolonumda yırtılma yok, olaydan 5 dakika sonra baktığımda deride de belirgin bir iz/kanama yoktu. bu durumda kuduz bulaşma ihtimali var mı?




 
Kulağında küpesi var mıydı ? Varsa kuduz aşısı oluyorlar diye biliyorum


  • kveldulv  (12.05.20 21:20:44) 
vardı ama küpe kısırlaştırılmış hayvanlar için değil mi


  • isimsiz uye  (12.05.20 21:24:21) 
@zeyna, hocam valla çok mutlu oldum şu an :D eminsiniz değil mi? bu karışık ortamda acile gitmek de hiç istemiyorum


  • isimsiz uye  (12.05.20 21:49:36) 
kuduz salyadan bulaşır. köpeğin dişleri etinizi delip salyası kanınızla temas etmediği sürece bulaşmamış demektir.


  • bir garip melek  (12.05.20 21:51:15 ~ 21:51:44) 
ısıran köpeği belediyeye bildirmen lazım.

seni ısırdı bişey olmadı, demek ki agresif bir hayvan, çoluk çocuğu ısırır öldürür.

hemen belediyeye falan bildirin, hiç olmadı yerini değiştirirler.
  • hem şişko hem deli  (12.05.20 22:06:13) 
Nerede yaşıyorsunuz? Şundan dolayı sordum yaşadığınız yerdeki kuduz aşısı yapan bir hastaneyi arayıp sormanizi tavsiye ederim en doğru bilgiyi onlar verir.


  • Sakinolmamlazim  (12.05.20 23:03:32) 
diş geçirme olması lazım, diş geçirme pantolon üzerinden olunca risk düşüyor. kanama falan olursa risk daha da artıyor. olayın oluş şekli de önemli. falan filan bir sürü parametre. ama risk 0 kimse diyemez. hemen sabunlu su ile yıkamak gerekiyor bölgeyi. kırsal bölgedeyseniz risk bir kademe artıyor. Türkiye'de her yıl kuduzdan ölen sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor, bazen sıfır ölüm veya 1-2 ölüm oluyor, onlarda genelde kırsalda, bu da istatistik tarafı. hastanedeki sürece gelince; özeller aşı yapmaz. büyük devlet hastanelerinde aşı sadece acil den girilerek yapılır.ben tuzla devlette oldum. acilde sarı bölgeden triaj a alınırsınız ve 15-20 dakika içinde işiniz biter çok yoğun değilse, ben gece 3'te gittim direkt dr un yanına girdim. aşı başlar ise 4 doz uygulanıyor. ilk gün bana tetanoz da yaptılar. 0-3-7-14. günlerde kuduz aşısı yapılıyor. sonraki gelişlerinizde hiç sıraya falan girilmiyor direkt aşı odasına girip aşı oluyorsunuz, 5 dakikalık süreç. ilk doz aşının erken başlaması önemli, ne kadar erken o kadar etkili oluyor aşı. 1 haftadan sonra falan giderseniz aşı başlamayabilirler. karar sizin.


  • surprise  (12.05.20 23:28:29 ~ 23:30:48) 
Pantolonda bile yırtılma/delinme yoksa, doğal olarak cildinizde de bir yırtık, yarık, kanama yoktur.

Olmadığını kendiniz de görmüşsünüz, boşuna evham yapmayın. Hayvanın kuduz olma ihtimali çok düşük, hadi diyelim kesin kuduzdu bu hayvan, e size bulaşması için cildinizde bir giriş yeri olmamış ki.

Korkmayın.
  • John Bloor  (13.05.20 11:39:37) 
köpekten kuduz vakası türkiyede yok denecek kadar az. kuduz asıl olarak kemirgenlerden geçiyor.


  • orpheus  (13.05.20 12:42:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.