[]

Temassız Kredi Kartı

Ne kadar mesafeden çalışır ?

Mesela telefon kılıfının içine koysak (telefonun arka kısmına) telefonu pos a okutarak kullanabilir miyiz ?

Kılıfın kalınlığı standart yani çok kalın değil ama çok çok incede değil.

 
milletin cebindeki cüzdanlardan okutuyorlar telefon kılıfından da okutulur


  • kablelvuku  (12.05.20 17:38:18) 
takıntılıysanız bunun için satılan cüzdanlar var. ben aldım bir tane mesela. rfid shiedl vs diye satıyorlar.

normalde 2-3 cm den çalışır o cüzdandan okutma olaylarında bir cihazı çantaya koyup millete değdire değdire gidiyorlar. anten cüzdana temas ederse ve mesafe yeterliyse okuyor. ne kadar mesafe yeterli diye düşünüyorsanız temassız okuturken cüzdan içinden okutmayın deneyin.

edit: yanlış anlamışım telefon arkasından okur sıkıntı olmaz ama nfc olan telefonlarda hangisini okuyacağım şimdi olabiliyor. umarım bir gün apple pay gelir de siz de kredi kartı taşıma derdinden kurtulursunuz.
  • ozdek  (12.05.20 18:07:52 ~ 18:50:18) 
@ozdek yanlış anladınız ben okusun istiyorum. Yani telefonun arkasına koyayım alışverişimi yapayım cüzdandan kart filan çıkarmadan telefonu pos cihazına okutarak (bir nevi NFC özellikli telefon gibi) ödeme yapayım istiyorum.


  • infernalcadre  (12.05.20 18:24:57) 
Muhtemelen okur diyorum ben, ben telefonda kalın spigen kılıf kullanıyorum poslar telefonu okuyor sorunsuz.


  • atom karincanin torunu  (12.05.20 18:33:43) 
denemedim ama olur. Şöyle söyleyeyim, Samsung'lar nfc çipiyle ödeme yapabiliyor mesela, kalın rugged kılıfın içinden telefonu dokundurup ödeme yapabiliyorum. Kredi kartlarındaki çip de benzer olsa gerek.


  • nhk ni youkosu  (12.05.20 19:00:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.