[]

Garanti BBVA swift komisyonu

Merhaba arkadaşlar,

Bugün Payoneer hesabımdaki 50 doları Garanti dolar hesabıma çektim. Ancak çektikten sonra baktım ki birçok insan Garanti' nin paraları kuşa çevirdiğini söylemiş. 50 doların bile yarısını kesmişler. Benimkini de mi aynı oranda keserler? Keserlerse şikayet edip cüzi bir komisyon kesmelerini sağlayabilir miyim? Hangi hakla bu kadar komisyon kesme cüretini kendilerinde buluyorlar ki?

Geçen hafta Enpara hesabı açmıştım Payoneer için, henüz ulaşmadı. Onu beklemek istiyordum ancak paraya acilen ihtiyacım olduğu için Garanti' ye mecbur kaldım. Ama onlar da paramı kuşa çevirecek gördüğüm kadarıyla? Böyle bir şey olması durumunda hesaplarımı kapatmakla tehdit etsem geri adım atarlar mı? Yoksa mecbur muyuz öpülmeye? Sizce ne yapmalıyım? Teşekkür ederim.

 
Payoneer kartınızla gidip teb atmlerinden dolar çekeceksiniz. Banka hesabına transfer etmeyin, öperler.


  • bisorumvargaliba  (12.05.20 17:28:32) 
Ama sözlükten okuduğum kadarıyla TEB de duruma uyanmış ve Payoneer kartı ile yapılan çekimlerden 10 % oranında komisyon kesiyormuş.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (12.05.20 17:30:52) 
teb atm'sinden çekince yaklaşık %7-8 kayıp oluyor. (en son geçen ay çektim sanırım)
enpara dolar hesabına gönderdiğimde %5 civarı idi yanlış hatırlamıyorsam.

  • gkhncnzdgn  (12.05.20 17:34:31 ~ 17:36:01) 
Hemen şimdi geldi para. 25 dolarını kesmiş pislikler beklediğim gibi. Yapabileceğim bir şey var mı?


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (12.05.20 17:47:04) 
eğer bankaya itirazınız işe yaramazsa bence yüksek komisyon ücreti nedeniyle tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz.


  • karsiyakaliyiz  (12.05.20 17:50:25) 
garanti kullanmayacaksınız en başta.

parayı alamazsınız çünkü o parayı onlar da almıyor muhabir bankalar alıyor.

ama nedense enpara az alırken garanti max alıyor.

tl çevirip çekemiyor musunuz daha mantıklı transferwise a aktarın ordan da tl gönderin yine daha ucuz olur herhalde.
  • ozdek  (12.05.20 18:10:43) 
Payoneer'den TL olarak çekebiliyordunuz, keşke öyle yapsaydınız. Normalde bildiğim yapılabilecek bir şey yok, bütün bankalarda gelen swift için komisyon var ve benzer tutarlarda bildiğim kadarıyla.


  • atom karincanin torunu  (12.05.20 18:35:17) 
Daha geçen gün Teb döviz hesabıma (cepteteb) çektim, 285 dolar, 5 dolarını payoneer aldı. 273 dolar geldi, yani 7 dolar da teb/muhbir vs kesmiş.

Yüzde mi, sabit bir rakam mı bilmiyorum.

edit: Eğer payoneer çok garip bir kurdan hesaplamıyorsa, TL çekip burada hemen döviz almak da mantıklı olabilir tabii.
  • nhk ni youkosu  (12.05.20 19:01:44 ~ 19:02:58) 
Teşekkür ederim arkadaşlar, şikayet etmekten başka bir çarem yok ne yazık ki. Payoneer 343 TL olarak hesapladı gönderilecek parayı. Payoneer 1 dolar kesti, 49 doların 25' ini kesmiş onun bunun çocukları. Sanki bunlar için kazanıyorum o parayı.

Payoneer'den bu ilk çekimim olduğu için biraz acemiliğime geldi.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (12.05.20 20:06:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.