[]

Berber meselesi

Uzun süredir traş olamadığım için mağara adamına döndüm, berberler açıldı ama yine de gitmeye cesaret edemiyorum. Siz saç traşı meselesini nasıl hallediyorsunuz, ne önerirsiniz?




 
@brian ben sakallarımı makineyle kesiyorum ama saçlarımı kesebilmem mümkün değil, o yüzden bir berbere gitmek zorundayım. Kesimde fayda sağlayabilecek alabileceğim bir önlem var mıdır acaba?


  • fobfilm  (12.05.20 13:46:16) 
yeni makine aldım powertec diye. 2 güne kendimi hanıma teslim edeceğim yapacak bir şey yok.

televizyonda anlatılanlar acayip ütopik. yok bi müşteriden sonra berber 15 dakika dükkanı havalandıracakmış, yok iki kişi olmayacakmış, yok ustura kullanılmayacakmış vs vs bana uygulanması imkansız şeyler geliyor bir müddet eşek tıraşı ile gezeceğiz artık :(
  • joehigashi  (12.05.20 13:53:33) 
ben 5-6 hafta önce evde kendim saçları 3 numaraya vurmuştum. daha 1-2 ay berbere gitmesem olur yani


  • dafuq  (12.05.20 13:58:21) 
makineyi vurdum ben de 1 ay önce, bi daha uzadı hatta. yeterince uzun bir başlıkla makine kullanıp kesersen çok kötü olmuyor. zaten şöyle düşün, mağara adamı gibi kötü mü, kötü kesilmiş kötü mü; her halükarda berbere gitme riskinden iyidir.


  • Bruce  (12.05.20 14:01:49) 
Powertec ben de aldım tıraş makinesi 2 hafta oldu bile kafayı 3 e vuralı. Babamın kafayı da vurduk 3 e. Her hafta da sakalı kesiyorum. Düşündüm de parasını çıkarmış bile ve gayet de memnunum makineden.


  • GiderGelemes  (12.05.20 14:02:33) 
@fobilm

Tek yaşıyorum, makina alıp kesme işine girmek istemedim.

Berberden randevu aldım. vurduracağım saçı. orada da şöyle bir taktik izledim. (çok yaymayın kime dediysem şaşırdı iyi düşünmüşün dedi :D :D)

günün ilk saatine randevu aldım sabah 09:00'a. akşam 9 da kapattıkları için, ortamda aletlerde virüs olsa bile, 12 saatte riski mümkün olan en aza indireceğimi düşünüyorum. hemen başkasının ardından traş olmak yerine günün ilk traşını olmak daha iyi.

berber maske ile çalışıyordu. onun kendini çok iyi koruması lazım. teması en aza indirmek içinde traş öncesi saçı yıkayıp gideceğim, (benim berber traş öncesi saçı bi yıkıyor) traş sonrası da evde yıkayacağım saçı. gerçi şampuanda virüs ölür zaten ama psikolojik birazda. zaten çok yakınım berbere.

maske ile gideceğim ama orada nasıl olur bilmiyorum kulak üstü için çıkarmam gerekecek hertürlü + kendi havlunuzu götürebilirsiniz yıkama için.

edit: bence gidecekseniz berbere bir an önce gidin. her geçen gün berberin de pozitif olma riski artıyor.
  • fezagezgini  (12.05.20 14:12:43 ~ 20:20:05) 
@fezazengini Bu mantıklıymış :)


  • fobfilm  (12.05.20 14:21:12) 
biz yasak kalkmadan önce babamın berberini bulduk. evimize gelip bizi tıraş etti. biraz tuzlu fiyat çekti ama iyi oldu. bence bulabilirsen böyle bir berber bul.


  • nothing in my way  (12.05.20 15:08:14) 
berberler açıldıktan sonra kimse eve gelip traş etmez. belki hafta sonu. bu arada aletlerde aynı risk yine var, temiz olduğuna nasıl güveneecksiniz ? berber pozitif ise yine bir şey değişmiyor eve gelince.


  • fezagezgini  (12.05.20 19:15:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.