[]

hiç konuşmamak yerine boş konuşmak

kişiyi daha sempatik yapar mı bu yaşınıza kadarki tecrübelerinize göre? çok değişken var ama genel olarak düşünün, samimi ortamları ele alalım sadece, sevgilinizle birlikteyken mesela konuşacak bir şey yokken boş konu atmak ortaya, alakasız şeylerden konuşmak gibi.




 
Genel olarak düşünüyorum, susmayı bilmeyen, her sessizlikte laf olsun diye boş konuşan insanlara acayip sinir oluyorum. Daha sempatik yapmıyor, aksine kalkıp ortamdan uzaklaşasım geliyor. Huzur içinde sessizce oturamayacağım insandan sevgili de olmaz zaten.

Edit: Çok acayip yahu. "insanlar genelde boş konuşan sevmem deseler dahi severler" diye cevap var. Niye birilerinin sizden farklı düşünebileceğine inanmıyorsunuz hiç anlamıyorum.
  • kobuzchu kiz  (12.05.20 13:44:37 ~ 13.05.20 02:06:39) 
boş konuşacağına sussun daha iyi.


  • candide  (12.05.20 14:30:48) 
herkese göre göreceli, benim gözlemime göre hiç konuşmamasından daha iyi olarak izlenim bırakıyor. insanların hareketleri ile fikirleri bir değil. burda boş konuşmasınlar diyen kişi hiç konuşmayan birisine asosyal damgası verip mesafe koyuyor genelde.


  • nahtoderfahrung  (12.05.20 15:00:44 ~ 15:03:19) 
yapmaz, antipatik yapar.


  • hehehe  (12.05.20 15:04:16) 
söyleyecek bir şeyin yoksa sus felsefesi söz alıp konuşma durumlarında etkili. birilerinin senden bir şeyler söylemeni beklediği durumlarda sessiz kalmanın negatif etki yarattığını bizzat deneyimledim. ben ki çok konuşan biriyimdir, cidden bazı noktalarda bir şey söylesem çok boş yapmış hissedicem, ki ara ara boş yaparım da zaten; susmayı tercih ettiğim zamanlarda ya durumdan keyif almayan ya da sessizlikle mesaj vermeye çalışan konumuna düştüm. benim gibi normalde çok konuşan ve çoğu boş konuşma olmayan insanların suskunluğu asaletinden olarak algılanmıyor ne yazık ki.

sevgili konusu ayrı, yanında boş konuşmaktan çekineceğim biriyle sevgili olmam. alakasız şeylerden konuşmak, saçmalamak karşımda konuşup etkilemek istediğim ama heyecandan ne konuşacağımı bilmediğim biri olduğunda girdiğim bir mod oluyor zaten. buna tahammül edemeyenler az değil tabii, o durumda sempati kalmıyor.

benim konuştuğum birinin benim gibi saçmalıklar yapması sempatik durur. öte yandan oturaklı ve sakin kadınlardan da ayrıca etkilendiğim doğrudur. o yüzden çok kişisel bişey bu diyip geçicem.
  • Bruce  (12.05.20 15:09:47 ~ 15:15:19) 
Hiç konuşmamakta kötü. Asosyal, psikolojik olarak sorunlu gözüylede bakabilirler. Ayarı tutturmak önemli.


  • komando kani var bende  (12.05.20 15:31:28) 
elbette ki en güzeli ayarı tutturmak ancak soruda iki uç var.
hiç konuşmamak yerine boş konuşmak daha faydalıdır.
hiç konuşmayan insan sorunlu ve sıkıcı görünür.
boş konuşan insan ise sadece boş konuşur.
insanlar genelde boş konuşan insan sevmem deseler dahi severler.
  • dafuq  (13.05.20 00:00:11) 
ilişkide belli bir seviyeye gelinmemişse, sessizlik rahatsız edicidir bana göre.
en coşkulu, en sabahlara kadar konuşulan, en kıkırdanan dönemde neden sessizlik olsun?

bir de, boş konudan kasıt ne?
sürekli ekonomi, devlet politikası, felsefe ve sanat mı konuşuluyor?
geyiğe her zaman ihtiyaç vardır.
ilişkinin kendi jargonunu oluşturmasının yolunu açar.

bazen yan masadakiyle dalga da geçersin, salak salak espriler de yaparsın, tek gözünü şaşı yapmak gibi gereksiz becerilerini de sergilersin, arkadaşını da çekiştirirsin, olur yani neden olmasın?
şapşallık da sevimli bir şey olabiliyor belli ölçüler dahilinde.

beraber gülebilmek için boş konuşmak gerekiyor genelde.
ama sürekli böyle mi olmalı?
hayır, beraber susmak da güzeldir, ama dediğim gibi belli bir seviyeye gelinmemişse susmak gerginlik yaratır bence.
  • blatta hiberna  (13.05.20 10:52:40 ~ 10:54:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.