[]

Zarar etmişim değil mi ?

2015 model 70 bin km de olan servis bakımlı 1.2 tsi polo comfort. Benzinli manüel aracımı şubat ayında 82 bin liraya sattım. Değişeni kazası boyası hic bir eksiği olmayan çiçek gibi arabaydı. Şimdi fiyatlara baktıkça için içimi yiyor. Açıkçası canım arabada istiyor.

Nasi zarar baya fazla dimi?

Ayrıca yeni bir maceraya girişmek mantıklı mi. Toplu taşımaya binmek istemiyorum.

 
Temizinden 15.000 TL zarar


  • Melange  (12.05.20 12:41:21) 
ilanlara aldanmayın koyuyorlar ama satılmıyor çoğu, ulan ya bi keriz bulur da satarsam diye koyulmuş ilanlar. baktım 85-95 arası muadil ilanlar. hatta değişensiz ve boyasız 90 binde 83.5'e bir tanesini buldum ama arayıp sormak lazım gerçekten öyle mi diye. neyse bence çok da bir zarar sayılmaz 3-5 bin. elinizde keşşş para var üstüne biraz daha ekleyip model yükseltebilirsiniz. muhtemelen 1 ay daha böyle devam ederse insanlar ellerindeki lüks sayılabilecek şeyleri satmaya çalışacak. kimse araç almayacağı için de fiyatlar düşebilir.

şöyle bir şey de olabilir. normalleşme süreci adı altında herkes tam kadro olarak işe gitmeye başladığında zaten ezelden beri yetersiz olan toplu taşıma araçları ağzına kadar dolar ve ekonomisi müsait olan insanlar araç almaya yönelir. fiyatlar daha da fazla yükselir.

not: parayı tl'de tuttuysanız ben yerinizde olsam ağlardım :(
  • golgi aygıtı  (12.05.20 12:49:18 ~ 12:50:31) 
Bugün en kötü 100 bine satardın.


  • angelus  (12.05.20 12:52:35) 
şubat ayında değerine sattığınızı varsayıyorum:

bu şekilde yaşanmaz. bir malı günün değerinde sattıysanız üzülecek birşey olmadığını düşünüyorum. gelecek olan olayları tahmin edemezdiniz. kaldı ki geçen aylara göre daha iyi bir fiyata sattınız muhtemelen. amerikan borsalarında insanlar şubat sonu mart başında paniğe kapılıp hisselerini zararına sattılar ama 2-3 hafta sonra hisseler eski değerlerine döndü. kimse bunu öngöremedi. cesareti olan geri girdi, olmayan zararıyla kaldı. tabii zaman neler getirecek bilmiyoruz. muhtemelen tekrar aynı düşüş olacak, o zaman cesaretli olanlar karlarını bırakacaklar.

yeni bir maceraya girişmek mantıklı değil. bu benim kendi kişisel görüşüm tabii. şuan borsalar yükseliyor ama aynı zamanda bütün dünyada kriz derinleşiyor. inanılmaz bir mantıksızlık var. insanlar gerçekleri görmek istemiyorlar ya da göremiyorlar. 2-3 ay sonra krizin etkileri daha da şiddetli hissedilecek ve piyasalarla gerçekler ortak noktada buluşacak. bu da piyaların allak bullak olmasıyla sonuçlanacak (bütün piyasalardan bahsediyorum). bu dediklerim gelişmekte olan ülke piyasalarında daha şiddetli olacak. ben yeni bir araba alacağım parayı güvenli bir yatırım aracında tutardım eğer yatırımdan anlamıyorsam.

araba almazdım çünkü araba orta vadede sigorta, bakım, yakıt masrafı demek. bu masraflarda para demek. bugün 1 lira yarın muhtemelen 3 lira olacak doğru yatırım yapılırsa. ayrıca kriz zamanı o arabayı paraya çevirmek muhtemelen daha güç olacak. yine satılır ama uğraşırsınız. tabii evde hasta, yaşlı, çoluk çocuk vardır o zaman bu dediklerim geçerli değil.
  • uncle fyodor  (12.05.20 13:12:47) 
ülkedeki a'dan z'ye her şeyin fiyatı dolara bağlı. dolar arttıkça fakirleşeceksin ve satışlarında zarar etçeksin.


  • yedek  (12.05.20 13:19:45) 
satılmıyor diyenleri de anlamıyorum. patır patır gidiyor ilanlar nereye gidiyor bu arabalar. kendinizi kandırmaya gerek yok kredi üstüne kredi de çekmesi gerekse bu millet arabayı alıyor arkadaşlar.

önceden sıfır ulaşılabilir fiyatta oldugu için ona kredi çekiliyordu şimdi o gitti ikinci eller için uğraşıp alıyor millet.

malesef zarar etmişsin bi miktar hocam para tl'de kaldıysa. sağlık olsun ihtiyacın varsa bir araba al kalsın. Ama satıp sonra canım araba çekti diyorsan hiç bulaşma alma satma işlerine macera arama bence. Bu devirde temiz de ucuz da araba bulmak zor malum
  • ayin yazari  (12.05.20 14:50:47) 
Eğer arabaya ihtiyacın varsa ve durup dururken sattıysan tabii ki zarar etmişsin. Ama yok arabayı satıp dolarda falan değerlendiriyorsan o zaman kar etmişsin denebilir. Yani bir şeyle karşılaştırman lazım. Eğer o para TL olarak hesabında boş boş duruyorsa en az 15-20 bin lira eksidesin demektir.


  • roket adam  (13.05.20 13:05:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.