[]

100.000 - 150.000 TL sermayeli iş önerisi

selamlar,

şu an bir iş kuracak olsanız hangi işi yapardınız? Korona sonrası sizce ne tip işler revaçta olacak? 100-150 bin kadar bütçeli bir iş düşünüyorum. Siz 250K'ya kadar öneride bulunabilirsiniz ama.

örnek vermek gerekirse: hayvancılık yap, tavuk yetiştir yumurta sat, nalbur aç, telefoncu aç, arsa kiralı şu işi yap, dikey tarıma yönel vs. çok çok mantıklı bir iş çıkarsa kredi bile çekerim.

 
Çok iyi bildiğim, çıraklığından geldiğim bir iş varsa onu kurarım. Yoksa boşu boşuna kendimi başkasının elinde maskara etmem diye düşünüyorum.


  • roket adam  (12.05.20 12:16:54) 
  • baldur2  (12.05.20 13:52:24) 
Verdiğiniz örneklerin çoğu mantıksız zaten. O yüzden gerçekten mantıklı fikirler önerildiğinde size mantıklı gelmeme ihtimali yüksek. Bir de bir işin basarili olmasında en önemsiz şey sermayenin miktarıdır. Para değil insan başarılı olur. Sizin kişiliğinizi, becerilerinizi, şehrinizi, iş yapma şeklinizi, beklentinizi bilmeden ne desek boş.


  • deer hunter  (12.05.20 14:04:35) 
En güzel cevap bi üste verişmiş zaten.
İş kurmak yarırım değildir. Hatta açıkça söyleyeyim risktir. Ama bunu yatırıma, getiriye çevirmek kişinin elindedir.
En iyi bildiğiniz işi yapmalısınız. O iş her neyse, burada tutmaz şu an sırası değil vs demeyeceksiniz. Zaman, emek harcayacaksınız. Param var, bir iş kurayım da bi yerde kendi kendine değerlensin ben de ara sıra kolaçan ederim demekle olmaz.

Yumurta ve hayvancılığın nesi mantıksız mesela sizin için? Organik tarım içeren başka şeyler de olabilir. Özellikle az bulunan meyveler gibi.

Covid sonrası, internet alış verişleri, eğitim, çocuklarla ilgili her çeşit hizmet revaçta olacak
Temizlik şirketi kurabilirsiniz mesela, covid prosedürlerine uygun ilaçlama/temizlik yaptırmak için
  • jimjim  (12.05.20 14:53:13) 
sermaye aslında zamanı hızlandırmaya yarıyor bana göre.

2013'te 100 TL sermayeyle e-ticaret hayatıma başlamıştım. 2015'de aylık cirom yaklaşık 30.000 TL'ye dayandı. sonra paypal türkiye'den çekildiği için işim sona ermişti.

o sıra kuşadası'na taşındım, darbe oldu cebimdekini kaybettim bu sefer.

şimdi aynı işi yeniden başlatma şansım var. yine komik rakamlarda sermayem var ama başladım işte.

kargodan geliyorum, evden dışarı sadece kargo vermek için çıktım ve 100 TL kazanç elde ettim tek satıştan. günden güne artacak. sadece emek ve zaman gerekli.

sözün özü, e-ticaret alanına yönelin ama herkesin yöneldiği alana değil.
  • d0RuK  (12.05.20 16:45:28) 
internet olayı, e-ticaret olayına balıklama atlamamak lazım. güzelce araştırma gerekli. benim elimde de güzel domainler, fikirler var ama bu bir şeyin garantisi değil. Gerçekten zaman ayırmak lazım ve koyacağınız sermayeyi ilk başta unutmanız gerek. umarım başarılı olursunuz.


  • silah taciri  (12.05.20 16:59:59) 
bahsedilen sermaye tutari cok dusuk hele boyle bir donemde.bu miktarla gelecegi ve cirosu goz onunde bulundurularak su bayiligi mantikli olacaktir.


  • grinito  (12.05.20 22:36:45) 
250k da demissin o zaman su basliga da bak.

(bkz: 200k sermaye ile yapılacak en karlı iş)
  • baldur2  (12.05.20 23:52:11) 
ayrica kucuk capli arastirmam sonucu bu asagidaki isleri karli ve bu paralarla yapilabilir sonucuna ulasmistim. bir arastir istersen:

ARICILIK
KUMES HAYVANCILIGI
ISTIRIDYE MANTARI
KAVAK AGACI EKIMI
AROMATIK BITKI EKIMI
CILEK EKIMI
IPEK BOCEKCILIGI
  • baldur2  (12.05.20 23:53:45) 
@baldur2

Arıcılık kolay bir iş değildir. Bal dediğimiz şeyin değeri doğallığından gelir. Günümüzde marketlerde satılan balların reçelden bir farkı yoktur. Arı kışın çalışmaz. Ona uygun bir ortam olması lazım. Soğuktan koruman gerekir. İlkbaharda arı oğullaması dediğimiz şey olur. İkinci bir kraliçe çıkar kovandan ve kendi sürüsünü alarak terkeder kovanı. Bu terkedeni yakalaman gerekir. En önemli detay ise doğal bir ortam, alan gerekir. Günümüzde en kolay arıcılık şekli arıya şerbet, glikoz vermektir. Yani arıyı şekerle besleyerek şeker balı yaptırmak. Bunun da kalitesi iğrençtir. Kaliteli bir bal biraz şans işidir. Yağmur, rüzgar gibi çok çeşitli değişkenler var. Risk alırım diyorsan doğal arıcılığa başla derim. Ama ben olsam hemen atlamazdım buna.
  • silah taciri  (13.05.20 08:02:41 ~ 08:03:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.