[]

Doktorların yanıltıcı tavsiyeleri

Şarlatan veya medyatikleri geçtim lokal doktorlar sadece gözleme dayanarak koronavirüs için tavsiyeler veriyorlar.

Mesela sıtma ilacı iyi geliyor deyip (tamam bir umut deyip devlet bu ilaca sarılmış olabilir ama) schweppes te kinin var doktor bey denilince “deneyin bakalım iyi gelebilir” diye tavsiye veriyor. Tamam kesin bir şey demiyor ama yanlış yönlendiriyor sonuçta.

Ya da en son karma zatürre aşısı öneren doktor çıktı. İki aşının maliyeti 500 tl. Abi kanıtlanmamış şeyleri sadece kendi gözlemine dayanarak neden tavsiye edersin ki?

 
çüklerinde değilsin ki. o tavsiye yüzünden ölüp gitsen umurunda olmaz.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (12.05.20 03:01:34 ~ 03:01:51) 
muhtemelen placebo etkisi icindir.

yani siz schweppes icip 'iyi gelecek' diye odaklandiginizda, iyi hissedersiniz.

ne dese daha iyi mesela?
  • icim urperiyor  (12.05.20 03:03:58) 
@içim doğruyu. Mesela, böyle şeylere itibar edilmemesini, kanıtlanmış herhangi bir bulgu olmadığını, who harici önerilen yöntemlere itibar edilmemesini.


  • Unde bach canim  (12.05.20 03:35:31 ~ 03:36:09) 
Who ne tavsiye ediyor ki doğru düzgün? Olayın başından beri senin bahsettiğim doktorlardan çok farkı yok benim gördüğüm kadarıyla.

Ortada hala saçma sapan bir sürü söylenti var.

Schweppes olayını duymamistim ama, o da garipmis.
  • nucleon  (12.05.20 03:39:31) 
@undebah

Bu onermeye doktor bir sey tavsiye ettigi durumda katilirim. Ama ‘gazoz icsem iyi gelir mi?’ Diye soran birine ‘deneyin bakalim belki gelir’ diyen doktorda bi kusur goremiyorum. Direkt gelip ‘gazoz icsin herkes’ dese, bu hipotezin sebebi sonucu kaynagi nedir diye sorulur mesela.
  • icim urperiyor  (12.05.20 06:28:58) 
o tüm dünyada kullanılan sıtma ilacının da işe yaradığına dair bir kanıt yok ki. hatta daha geçen gün çıktı şu ana kadar yapılan en kapsamlı çalışma ve sonuç: ne mortalitede ne de ventilatöre ihtiyaç duymada bir azalma yapmıyor.


  • olsen  (12.05.20 08:16:46) 
Onlara ben de çıldırıyorum ya. Annem bu şarlatanları dinliyor ve inanıyor, ben düzeltemiyorum. Bir de doktor söyledi diye savunuyor bana, çıldırıyorum gerçekten. Annem gibi milyonlarca insan dinleyip inanıyor böyle her doktor diye televizyona çıkan şarlatanların her lafına. Daha yazarım da siliyorlar.


  • pati  (12.05.20 08:57:48) 
@nucleon genel şartlar dışında bir şey söylemiyor. Neden, söylemeli mi? Ülkedeki umut isteğini boş yere tatmin etmenin manası yok.
Ortadaki saçma sapan dediğin şeyler bol su için boğazda virüs kalmasın tarzı şeylerse ben onları kast etmiyorum. Doktorların tavsiyelerinden bahsediyorum.
Schweppes olayı da içeriğindeki kinin nedeniyle diye.

@içim başta ben ne dedim? “Tamam kesin bir şey demiyor ama yanlış yönlendiriyor” demedim mi? Adam sıtma ilacıyla aynı miktarı (kinin etken maddesi için) tutturmak için günde 4 lt içecek. Sen bir şey olmaz diyorsun. E pes. gel gör ki sotma ilacındaki kinin formuyla bu farklı. Bakmaya bile tenezzül etmeden olabilirli yönlendirme...

@olsen sıtma ilacının herhangi bir etkisi olmadığı ortaya çıktı zaten. Diyorum ya bir umut sarıldın denedin ama işe yarıyormuş gibi de lanse etme be kardeşim.
www.diken.com.tr

@pati aslında ben televizyon müdavimlerinden bahsetmiyorum. Daha çok bu “hocam bir şey soracağım” denilip “evet kullanıyoruz....evet işe yarayabilir. Deneyebilirsiniz....iyileşen hastalarımın çoğu zatürre aşılıydı, çapraz bağışıklık etkisi olduğunu gözlemledim. Gibi yorumlar tamamen kişisel ve denk gelme olabilirken olay yine vardır bi hikmetine dönüyor ya. Ona tiltim. Yoksa bu alternatif tıpçıların mucize bitki diye uydurmalarına artık alıştık.
  • Unde bach canim  (12.05.20 13:25:19 ~ 13:28:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.