[]

AM3 İşlemci çakma mı gerçek mi?

am3 anakart için fx serisinden bir işlemci almam lazım bir süre idare edecek.

internette dolandım biraz, şöyle bir fx-8300 buldum. bu işlemci box değil, fan falan yok. ancak tray işlemcilerde de bildiğim kadarıyla bu şekilde amd logolu kutu falan olmaması lazım. benim bildiğim bunlar tepside kurabiye gibi 50'şer falan toplu halde satılıyor satıcılara.

bu ambalaj müşteriyi keklemek için üretilmiş, işlemci de klon falan mı acaba? bayağı eski bir model ama var mı acaba bilen hatırlayan bu seriyi?

hiç ambalaj olmasa "tray zatenbunlar, kutusuz olur" diyerek kıllanmadan alacaktım muhtemelen ama bu ambalaj beni dolandırıcılıktan kıllandırdı biraz açıkçası :)

 
www.offersshake.com

şu işini görür mü? varmış galiba.

edit: hay abv gece gece saçma sapan şeylere vaktimi harcayasım geliyor tutamıyorum kendimi. bu işlemciyi bu kutuyla birkaç yerde daha gördüm ama hep çin kaynaklı siteler şeyler hatta benim attığım linkte de orada burada çince bir şeyler görünüyor. büyük ihtimalle kontrolden geçemeyen işlemcileri el altında kapatıyor çinli abilerimiz evlerine yarasa parası götürebilmek adına da böyle bi kutu düzenleyip satışa çıkartıyorlar. tahmin bu tabii tamamen ama işlemci klon değil büyük ihtimalle ama performans sorunları olması yüksek ihtimal.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (12.05.20 02:55:05 ~ 03:00:44) 
ben de buraya yazdıktan sonra görmüştüm o sizin gönderdiğiniz linktekini.

işin garip tarafı bu tray/oem işlemciler aslında garantili falan zaten, hiç girmeseler bu ambalaj muhabbetine daha kolay olacakmış :)
  • savidan  (12.05.20 03:14:09) 
ustundeki part numarasindan bakilip dogrulanabilir. cakma islemcilerde yazilarin fontlari falan tutmuyor, ya da part numarasi atmasyon oluyor vs.

Bir de bu cakma islemci isleri benim gordugum kadariyla 90larinda sonlarinda buyuk olcude bitti, islemci koleksiyonu yapan biri olarak 2000 sonrasi islemcilerde ben cakma gormedim.
  • cooperr  (12.05.20 08:28:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.