[]

pırlanta olayı

şansız bir adam olduğum için fırsatları kaçırma konusunda pek maharetliyim. Bu salgın olayları başlamadan önce şubat ayında her ne kadar boşa harcanan para gibi düşünsem de biraz para denkleştirip tek taş alarak evlilik teklifi yapma düşüncesindeydim. hatta ne alacağımı da karar vermiştim. sonra malum süreç başladı her taraf kapatıldı vs.. internetten almak da istemedim.

bugün altın, değerli taş, buzdolabı beyaz eşya gibi birçok ürüne vergi gelmiş. fiyatlar daha da artar al gitsin mi dersiniz yoksa biraz bekle mi ? bir de kuyumcularda satılan pırlanta taşların hepsi ithal mi?


 
@duygusuzromantik'in onerisi son derece mantikli ancak bunu anlayabilmesi icin karsinizdaki kisinin de son derece mantikli olmasi lazim.Yoksa omur boyu yuzunuze kakar


  • turkuaz  (11.05.20 19:12:02) 
Kral al gitsin neyin fiyatının düştüğü görülmüş almazsan bir ömür boyu lafı olur hiç uğraşma. Ucuz da olsa al ileride değiştirsin.


  • monkey  (11.05.20 19:22:22) 
Beyaz altın al geç. Aaa bu pırlanta değil deyiş başına mi atacak?


  • elorelia  (11.05.20 19:22:37) 
altın vs türevi içeren bir ürünü al/alma demek insanların bu metaların fiyatı konusunda spekülasyonunu gerektiriyor. yani ben şimdi al sonra fiyatı artacak derim ama bir başkası şimdi alma altın ucuzlar sonra al der. tamamen beklenti ve spekülasyon üzerine kurulu yani bir gerçekliği yok. altın son 30 senedir kazandıran bir meta ama her zaman böyle değildi (uzun dönem ons altın grafiklerini inceleyiniz)


karşı taraftan bu konuda beklenti varsa gidin pırlantacıları gezin ve sağlam pazarlığınızı yapın (siz yapamıyorsanız yanınıza pazarlıkçı birini alın). bence altın yükselecek daha fazla. (yatırım tavsiyesi değildir)

alacaksanız kuyumcudan değil de sertifikalı pırlanta üreten bir yerden alın bu arada. he karşı taraf istemem yan cebime koy diyorsa (duygusuzromantik örneği gibi) almayın. geri dçnüşümü olmayan bir yatırım çünkü.
  • ala09  (11.05.20 19:30:01) 
@duygusuzromantik kız arkadaşım maddi konularda çok eşitlikçi.. yani cafe, bar ve diğer konularda bazen o öder bazen ben.. özel günlerde bana, benim ona aldığımdan daha pahalı hediyeler alır. ama düğün, pırlanta gibi konularda biraz geleneksel bakıyor. açıkça söylemese de beklediğini hissediyorum. bu konuda arkadaş çevresi de çok etkili elbette. birbirlerinden etkileniyorlar. dediğiniz gibi ortak bir karar almak için konuşmak lazım.

@monkey öyle ama şubat ayında 3 binlik ürün 4,5 olmuş.. şimdi bir de ek vergi ile daha da artacak galiba. iki ay öncesine göre bu kadar fazladan para vermek de biraz koyuyor.. 14 şubat, anneler günü geçti belki yazın bir indirim yaparlar belki ama garantisi yok. bunu ilk bulan kişiyi ve bir standart gibi erkeklere dayatan sistemi eşekler kovalasın diyorum :)
  • jepa  (11.05.20 19:34:33) 
bu tarz şeyler bir kere alınıyor. ben isterdim valla çünkü evlenme teklifi bence pırlanta yüzükle yapılır. bana da eşim pırlanta yüzükle yapmıştı minicik pırlantası var ama pırlanta sonuçta :D


  • matilda  (11.05.20 23:03:58 ~ 23:04:21) 
Buraya bakmanizi oneririm. Zen, atasay vs gibi yerlerden ucuza geliyor cunku kendi imalatlari. Boyle olunca da tasin boyutu, yuzugun modeli gibi seyleri secebiliyorsunuz. Bizim ailede buradan alinmis/yaptirilmis bir kac urun var ve cok memnunuz.
instagram.com

  • 65 derece  (12.05.20 11:08:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.