[]

igdaş fatura sorusu

merhaba,

faturaya itiraz ettim ama anlam veremiyorum. tek başıma yaşıyorum ve 700 lira doğalgaz faturası geldi. tüketim oranım çok fazla görünüyor ama her zamankinden fazla kullanmadım. tüketici heyetine başvurma vs gibi bir durum mümkün mü?


ek: geçmiş tüketimlerim ve geçen yılın aynı dönemi tüketimlerim
i.imgyukle.com
i.imgyukle.com

 
Sizin özelinizde bişey sormak istiyorum doğalgaz kullanmadığım için bilmiyorum
Bu doğalgazlarda sayaç yok mu ?
O sayaçlarda rakam görünüyor mu ?
Mesela su sayaçlarında atıyorum 000254 yazıyor. Geçen ay ki faturaya bakıyorum 000244 yazıyor. Demek ki 100 m3 su harcamışım demek. Bunun ücreti de belli. Doğalgazda böyle bir karşılaştırma yapılabiliyor mu ? Faturadaki harcanan sayaçtan farklı mı ?
  • infernalcadre  (11.05.20 19:03:43) 
sayaç var. o yolladığım faturalarda ikinci sütun tüketim miktarını gösteriyor


  • ala09  (11.05.20 19:11:19) 
mart faturanda ilk endeks son endeks
son gelen mayıs faturanda ilk endeks son endeks kaç. onlara bakıp bir de saatte ki sayaça bak. herşey doğruysa ya çok tüketmişsin ya kaçak var ya da saat bozuk

  • efruz  (11.05.20 19:25:35) 
10 gün fazlalık var zaten okuma tarihi olarak yani 40 günlük fatura. Ocak Şubatta diğer aylara epey fazla. Eğer takip eden aylarda en azından Ocak gibiyse çok fazla değil gibi eğer sayaç üzerinde ki rakam buysa. Tabi kullanım şeklini siz bilirsiniz. Eğer çok dikkat ettim az kullandım diyorsanız sıkıntı var.

Bu kadar şeyi şundan sordum bizim burada su faturalarında herkes isyanda sebep son faturanın çok gelmesi ama aslında çok değil.

Belediye mart ayını okumamış şubatın yüzde 80 i olarak faturalandırmış. Yani her ay 100 tl gelen bir aboneye mart 80 tl gelmiş. nisan 120 tl gelmiş. Vatandaş diyor ki bana hep 100 geliyordu niye 120 geldi. Acaba böyle bir durum mu var diye düşündüm.
  • infernalcadre  (11.05.20 19:29:11) 
Size özel bir şey değil ki, ortalık yıkılıyor bu ay İgdaşın fazla fatura kesmesinden dolayı. Bekleyelim bakalım sonu ne olacak?


  • John Bloor  (12.05.20 10:32:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.