[]

Macbook çöktü

Macbook un bootcampinde Windows 10 yüklemişti arkadaşım yıllar önce. Şimdi Macbook açılmıyor. Ne denediysem olmadı. Sistemi yeniden yüklemek için internet recovery denedim ama yine de açılırken hata veriyor. Hiçbir şekilde kurtaramıyorum. Düzelememesini bootcamp daki windows 10 a bağlıyorum. Ne yapmalıyım?




 
elimde bir tane acilmayan macbook vardi (3-5 saniye calisip kapaniyordu), apple store'a goturdum hallettiler software sikintisi imis. olay yurtdisinda oldu, laptop 8-9 yasinda idi, bir kurus para almadilar.


  • cooperr  (11.05.20 05:18:00) 
verdiği hata nedir? kitlenip kalıyor mu? yoksa hata mesajı mı var? recovery mode girince disk utilty açılabiliyor mu?


  • helenart  (11.05.20 09:36:00) 
bootcamp bazen sistem dosyalarina erisip onlari bozabiliyor. cok nadir olan bir sey. bir arkadasimin daha basina gelmisti bu durum, internette bakindiginda gormustu birkac yerde. sistem dosyalari bozuldugu icin kendini baslatamiyor. hangi versiyon macos kullaniyorsun?

eger yukardaki durum olduysa bootable disk ile yeniden kurmak lazim. timemachine yedegin varsa o da olabilir.
  • fakyoras  (11.05.20 09:47:19 ~ 09:47:56) 
Kitlenmiyor. Hata mesajı veriyor. İnternet recovery denesem de hata mesajı vermeye ediyor bu yüzden kurtarma işlemine devam edemiyor. Disk utility aşamasına geçemiyor. Dediğin gibi fakyoras. Sanırım sistem dosyaları bozuldu. El capitan kullanıyordum. Arkadaşın nasıl çözdü?


  • asuman necla latif banu  (11.05.20 12:57:05) 
support.apple.com


support.apple.com

bunları bir deneseniz.
  • gerenkyok  (11.05.20 15:39:11) 
nvram ve pram'i sıfırlayın. olmazsa, datalarınızdan feragat edebilirseniz, clean install yapıverin.


  • giovanne  (11.05.20 15:46:16) 
Datalarım gidebilir sorun değil. Sadece macbook yeter ki bir an önce geri gelsin. Uzaktan çalışan biriyim bilgisayar benim elim ayağım. Nvram ve PRam nasıl sıfırlanıyor? Clean install nasıl olacak?


  • asuman necla latif banu  (12.05.20 01:32:42) 
Giovanne söylediklerinize baktım. Biraz fikir edindim.
www.macworld.co.uk

  • asuman necla latif banu  (12.05.20 02:07:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.