[]

feminizm ve cinsiyetçilik

merhaba. benim aklıma bir türlü yatmayan bir şey var, bununla alakalı da hangi kaynaktan ne okuyabilirim pek bilmiyorum. Hem kendi düşüncelerinizi hem yazarların vs ne dediğini, olayın ne olduğunu anlatırsanız sevinirim.

Mesela iş hayatında kadınlara bazı konularda erkeklerin sahip olmadığı hakların verilmesini, kadınların iş hayatına daha çok teşvik edilmesi yönünden ve biyolojik açıdan zaten olması gerekenin bu olduğunu düşündüğüm için anlıyorum. Bu konuda bir sorum yok. Ama mesela, bir erkek bir kadınla tartışırken vs. niye çevreden hep karşısındakinin kadın olduğuna ve ona göre konuşmasına dair uyarılar gelir? Şu açıdan anlamıyorum, kadın ve erkeğin sosyal açıdan eşit olmasını istiyorsak, kadın bunu niye sürekli kadın kimliğini öne sürerek yapmaya çalışıyor? Çok normal bir durumda bile ben bir kadınım uyarısını yapılması biraz bu eşitliği suistimal etmek olmuyor mu? İnsanlar birbiriyle tartışırken niye kadın erkek ayrımına varılıyor? Doğal olan zaten karşındakini cinsiyetinden öte bir birey olarak kabul edip ona göre usturuplu bir şekilde davranmak değil mi?

Bu konuda pek bir şey bilmiyorum gerçekten o yüzden farklı bakış aşklarına ihtiyacım var.

 
feminizmin zaten böyle bir talebi yok ki, ortamda kadınların olduğunu, ona göre davranılması gerektiğini hatırlatanlar yine erkekler, dilde ve fiziksel şiddet cinsiyetten bağımsız zaten olmamalı

mesela ben erkek arkadaşlarımla konuşurken de küfürlü tartışırım o yüzden kadınlarla tartışırken de böyle konuşabilirim demek de cinsiyet eşitliği değil
  • freebird5406_2  (10.05.20 20:33:09) 
çünkü tartışmada sinirlenip küfür edebilecek ve karşıdakine şiddet uygulayabilecek taraf erkek oluyor. istisnalar var elbet ama tartışırken erkeğe küfredip döven kadın pek yok.

yani acı ama olay erkeklerin ince olmamaları aslında. şimdi çıkıp beni eleştirecekler ama arkadaşları ile normal sohbet esnasında bile her cümlenin sonuna aq koyuyorlar. o yüzden kavgada erkeklerin uyarılması gayet normal. zaten kaba saba tiplerin yaşadığı bir coğrafyadayız...
  • rose parks  (10.05.20 20:33:21) 
Benim de kafama takılıyor bu konu. Ben SJW akımına bağlıyorum bu konuyu.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (10.05.20 20:47:16) 
ben samimi olduğum kadınların yanında da küfür ederim erkeklerin yanında da; küfürlü konuşmamın cinsiyetle değil o kişiyle olan samimiyetimle alakası vardır. ama yanında küfür ediyorum diye kadına şiddet uygulayacak biri değilim. ben kadınım benim yanımda küfür edemezsin diye bir savunması olmuyor feministlerin. feminist öğretiyi benimsememiş ama "kadınla erkek eşit olmalı" fikrini savunan herhangi bir kadının "ben kadınım benim yanımda buna uygun davranmalısın" demesini neyi savunduğunun farkında olmayan bir tutarsız olarak yorumlarım.


  • Bruce  (10.05.20 20:52:41 ~ 20:55:16) 
Ben de uyardım bir kere. İşyerinde bir erkek çalışan kendisiyle eşit seviyedeki bir kadın çalışanla tartışırken bağırıyor, elini kolunu sallayarak üzerine yürüyordu. Odadaki herkes de gayet keyifli izliyordu. Ben tartışmaya başladıklarında üst kattaydım, sesi duyup bakmaya gitmiştim. Hem görüntü/gürültü çok çirkindi, hem de az daha devam etseler erkek çalışanın başı yanacaktı.
Sakin sakin masanızda oturarak ve bağırmadan tartışabiliyorsanız kimle isterseniz tartışın.

  • ganbatte  (10.05.20 21:03:10) 
feminizm zaten kadınlara fazladan hak verilmesi ya da kadına küfür edilmemesi değil.

kimsenin kimseden fazla hak talep ettiği yok zaten. ama eğer pozitif ayrımcılıktan falan bahsediyorsak, bir erkek olarak şu kadarını söyleyeyim, toplumda tüm yönetim mekanizmaları, fiziki güç, sosyal hayatta maddi açıdan üstünlük vb. durumlar erkeklerin lehineyken, şurda kadınların bu dezavantajlı durum içerisinde hepten yok olmaması için tanınan birkaç ufak şey mesele edilmemeli.

bazıları sanıyor ki, kadın erkek eşitliği savunulunca kadınlar için her şey güllük gülistanlık. yok abicim öyle bir şey. bugün dünyanın en büyük 1500 şirketinde bile yöneticilerin sadece %11'i kadın. anadolu'da hala kadınların sadece 'sikilmek' için var olduğunu düşünen, elindeki tüm sosyal ve fiziki gücü kadınların aleyhine kullanmak için götünü yırtan on milyonlarca cahil erkek sürüsü var.

ki, bazı şeyleri de gördükçe cidden güldüm. ben hayatımda bir kere olsun konuşurken 'ben kadınım' diyen birini görmedim. hadi desin, birileri uydurmuyor olsun, genelleme abicim. sen gece sokakta yürüsen, işe girsen haksızlığa uğrasan, hiçbir bok olmaz sana. ama bu insanlara olur. kadınların dünya genelinde, ki bak buna avrupa ve abd bile dahil, kadınların aynı pozisyondaki gelirleri erkeklerden daha düşük. var gel sen türkiye'nin halini düşün. o yüzden erkekler de biraz lütfeder de bu eşitlik sürecine katkı sağlamak isterse, ayrıştırıcı olmayı bıraksınlar.
  • mehmed resad  (10.05.20 21:16:04 ~ 21:20:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.