[]

Bahçeye 2 metre uzunlukta 1 metre genişlikte ahşap kapı almak istiyoruz

Bahçeye 2 metre uzunlukta 1 metre genişlikte ahşap kapı almak ya da yaptırmak istiyoruz. bu işi nasıl nerden yapabiliriz? fikir verebilir misiniz?

www.ahsapconsept.com

şu tarz bişey istiyoruz kapının üstüde olsun oraya çiçek koyalım istiyoruz.

 
Hocam resimdeki kapı oldukça basit görünüyor, elinizde aletleriniz varsa (testere, zımpara, çekiç (ya da elektrikli tornavida) ve şerit metre) kendiniz de yapabilirsiniz. Böylece daha kaliteli malzeme kullanarak daha ucuza getirmiş olursunuz. Kapı yapmak zor bir şey değil. Ben bahçe kapısını kendim yaptım, elim çok beceriksizdir ama bir haftasonunda hallettim.

Temelde, önce bir kapı çerçevesi yapıp onu yerine sabitlemeniz gerekiyor. Daha sonra kapının iskeletini yapacaksınız, en son da kapının üzerini plakalarla kaplayıp yerine yerleştireceksiniz. Boyamak opsiyonel, ben çam ağacından yaptığım ve dokusunu çok beğendiğim için boyamadım ama bu durumda yılda bir vernik atmak gerekiyor. Sprey vernikle bi saatte hallediliyor, zor bir iş değil. Başta çizim ve planlamaya biraz vakit ayırırsanız rahat edersiniz.

Ahşabı marangozlardan alabilirsiniz. Bauhaus falan gibi yapı marketlerden almayın, oralar çok pahalı. Aslında kendiniz çizip marangoza "bundan yap" da diyebilirsiniz tabi de, ben ülkemizdeki ustalara güvenmediğim için sadece uygun ölçülerde ahşap kestirttim. Sonra onları eve taşıyıp birleştirdim işte, lego gibi.
  • plutongezegendegilmi  (10.05.20 17:23:51) 
marangoz varsa çevrenizde, bunu göstererek yaptırabilirsiniz.


  • livaneli kadir  (10.05.20 17:45:00) 
Emprenye konusunu çok iyi araştırmanı,
Sadece bu işi yapan kurumsal bir firmayı tercih etmeni,
Herhangi bir marangoza falan kesinlikle gitmemeni
ve hatta Ahşap'tan vazgeçmeni tavsiye ederim.

Enprenye konusu çoook önemli.
  • Mirket  (10.05.20 18:29:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.