[]

herşey yapma heveslisi var mı aranızda

Mesela ben 30 yaşına geldim ve işim gücüm yerinde serbest çalışan bir avukatım
Nedense hala bazen içimde şunu yapsam mı diyorum .. Mesela kendi içimde hedeflediğim şeylere gelince

1-Acaba tıp okusam mı .Tıpı bitirip estetik cerrah olmak
2-Acaba bilgisayar mühendisliği mi okusam ciddi internet girişimlerine kafa yormak
3-Acaba alanımda akademisyenlik için mi kovalasam sonra da bi yandan işlerimi büyütürüm.
4-Pilotaj bölümü okusam arada uçuş yaparım:))
4-Siyasetle mi uğraşşsam çok angarya iş gibi geliyor :)))
5-Boşver bunları ticarete gir :))
6-Yurtdışında master da olabilir sonra ilgili ülkede avukatlık
Zamanında üniversite sınavında derece yapmıştım.İyi bir devlet okulunuda bitirdim.Sanki bunlardan birini yapmazsam hiç bir farkındalığım olmayacakmış gibi.Zira adam para verip hemen okuyabiliyor sonra da avukat oluyor ..Kendimi biraz daha farklı nasıl kılarım .Aynı zamanda bu emeğinde maddi karşılığı olsun istiyorum.Tavsiyeniz nedir ?

 
bence size rahat batıyor :)


  • candide  (10.05.20 15:43:09) 
mesleğinde en yüksek noktaya gelmeye çalışmanın listede olmaması üzdü biraz.

gönenç var mesela sizin meslekte biraz farklı olarak göze batıyor. gönenç 2 ol demiyorum ama potansiyel var bence.
  • ozdek  (10.05.20 15:58:41) 
sizin gibi hevesli olan insanlara imrenirim. bence bu iş yapma isteklerinizde en önemli etken sevdiğin işi yapıp para kazanmaktır. hep sporla ilgili işleri sevdim seçmediğim ve yapmadığım için pişmanım.

yaş geçmeden yapmak istediklerinizi yapın.
  • mikahakkinen  (10.05.20 15:59:24) 
İçinde bulunduğumuz sistem materyalizme dayandığı için hedeflerimiz de materyal oluyor. üniversite oku, iş bul,araba al, telefon al vs. gibi hedeflerin a noktasından b noktasına gitmekten bir farkı yok. b noktasına vardığında ya başka bir hedef daha bulman gerekiyor ya da varoluşsal bir sorgulamaya giriyorsun.

istediğin kadar diploma topla, para kazan, ilişki yaşa vs. vs arayışın hiç bitmeyecek. hiçbir zaman da doymayacaksın.

naçizane tavsiyem, yüzeysel düşünüp yeni bir 'b noktası' hedefi bulmaktansa kendini keşfetme yoluna girebilirsin.bu yol'un da ne olacağını yalnızca ve ancak sen bulmalısın. ara'man gerekecek.
  • alessea  (10.05.20 16:01:04) 
bu dusunduklerinizi kendi mesleginizle birlestirmeyi dusunebilirsiniz.

1- adli tip?
2- bilisim suclari avukati?
vb

ama ben de imrendim ne yalan soyleyeyim. hatta yakinimda olsaniz size uyuz olurdum :D
  • yoggi  (10.05.20 17:55:08) 
nedense bana yazdıkların mantıklı gelmedi. sanki liseli bir çocuğun her gün ''ben şunu yapçam'' diyerek bir bölüm okumaya karar vermesi ama beceriksiz olduğu için pasifçe adım atamayışı gibi. belki de önceki sorularını hatırladığım içindir. bilemiyorum.

mesleğinde kendini geliştirmeye çalış, adını duyur.
  • pearson  (10.05.20 17:59:15) 
heves mevzuyu başlatır, maddi anlamda bir karşılığı olması için irade ve zaman gereklidir. Her şeyi yapmak istemek, kendinde potansiyel görmek ama bir şey yapmamak da tembelliğin getirdiği kendini avutma biçimidir, bir kitapta okumuştum :)
Süreklilik arz edecek şekilde yan dal gibi uğraşmak bence makul bu fanteziler için. O yüzden yazılım diyorum.

  • The_Lollok  (10.05.20 18:16:31) 
al benden de o kadar. bende de var o. rahatsız edici bir durum bu ama.


  • marul hirsizi  (10.05.20 18:24:32) 
bence farkındalık değil farklı olmak istiyorsun. mesleği itibarı için seçmişsin gibi geldi. bu işleri yapmak isteme nedenin de bir itibar arayışı. çünkü yapmak istediğin bütün işler toplumda bir şekilde itibarlı olarak görülen işler. bence yatay olarak kendini geliştirmektense dikey olarak geliştir. avukatlığın ucu yok sonuçta.


  • black mamba  (10.05.20 18:33:41 ~ 18:44:30) 
Bunlardan birini ya da birkaçını yapmak için kolları sıva. İş ciddiye binince, bu listede yapmak istediklerinin sıkıntısını gördüğün ilk anda muhtemelen zaten vazgeçersin :D


  • superfluid  (10.05.20 19:30:44) 
30 yaşındayım ben de ve kendimi bildim bileli bahsettiğin sorun bende de var. Maymun iştahlı olup her aklıma düşen şeye heves ediyorum. Fakat gel gör ki yaptığım hiçbir işte kendime güvenim yok ve para kazandığım iş de dahil olmak üzere hiçbir şeyde kendimi yeterli görmüyorum. Bir tarafım tek bir işe odaklanmamanın çok büyük bir hata olduğunun farkında. Çünkü içinde bulunduğum bu hal hiçbir zaman başarı getirmeyecek ve yaptığım her işi "ortalama" yapıyor olacağım. Fakat öteki tarafım da ben sadece tek bir şeyden ibaret değilim diyor. Yaptığım şeyleri mükemmel yapmyor olsam da, hayatımın sonuna kadar tek bir işle uğraşmak istemiyorum.
Burda kendinize sormanız gereken soru, alakasız dahi olsa birbirinden farklı alanlarda bir şeyler öğrenmek mi size haz veriyor, yoksa bir konu üzerinde uzmanlaşıp insanların "bu iş problem34'ten sorulur" demesi mi?

  • synesthesia  (10.05.20 23:18:40) 
Ben 40 yaşındayım. İyi bir mesleğim var. İşimi de severek yapıyorum ama sanki 20 yaşındaki gibi enerjik hissediyorum.Amatör ruhum hiç gitmedi. Sürekli fazladan bir şeyler yapmak istiyorum. Bu açıdan hiç yadırgamıyorum. İz bırakmak gibi bir amacım var.
Hayallerinizden bir kaçının peşinden koşun.

  • panu  (11.05.20 03:12:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.