[]

mac'i Catalina'dan kurtarmanın yolu nedir?

Merhaba,

Mac Book Air 2015 early kullanıyorum. 8 GB RAM, 126 DEPOLAMA alanı var.

macOS Catalina son sürümü yükledim. Bilgisayar internete girsem, pages acsam bile isiniyor ve şarjı çok hizli bitiyor. Daha önce boyle bir sorun yoktu, uzun sure de şarjı gidiyordu.

Catalina'dan kurtulmamın bir yolu varmış ama arastirdim net bir yol öğrenemedim. Siz biliyorsanız paylaşabilir misiniz?

 
Catalina’dan kurtulmanın çok basit bir yolu var ama bence mesele Catalina değil. Sen clean install yapmalısın. Google’da araştırıp yapabilirsin. Zaten bu clean install metodu ile istediğim macos sürümünü yükleyebilirsin. Takıldığın bir şey olursa sorabilirsin


  • giovanne  (10.05.20 14:32:13) 
support.apple.com

Önce dosyalarını yedekle. Sonra burada anlatılan şekilde kurmadan önce kurulum ekranında disk utility ile diskini sil. sonra reinstall de.
  • alperz  (10.05.20 14:35:54) 
@giovanne teşekkür ederim. Neden mesele Catalina değil sizce?


  • damba  (10.05.20 14:36:48) 
aynı modeli kullanıyorum ben de. ilk catalinaya geçtiğimde bilgisayara cidden garip bişey oldu bi hal geldi. zırt pırt takıldı, internete bağlanamadı falan.. sonra kendiliğinden düzeldi 1 hafta içerisinde. şu anda memnunum.

geri dönmek istiyorsan da ssdyi silip eski sürümleri tekrardan yükleyebilirsin. sıkıntısız kolay bi işlem.
  • theseachange  (10.05.20 14:47:09) 
@theseachange teşekkür ederim. netlerinden memnun kaldınız mesela?

Bir de ben bundan önce El Captain kullanıyordum. Sierra, High Sierra vs hiç yüklememiştim. Dolayısıyla diskimde eskileri olmuyor değil mi?
  • damba  (10.05.20 14:55:29) 
çünkü 2 farklı macbook'ta Catalina kullanıyorum ve bahsettiğin problemleri hiç yaşamadım. ki 1i mid2012 biri ise seninkinin aynı model. ama ikisine de clean install yaptım. arada bir clean install yapmak lazım mac'e, hele de 126 gb depolama seçeneğinde.


  • giovanne  (10.05.20 15:18:30) 
yalnız uyandırayım catalina eski 32 bit programları çalıştırmaz. kullandığın programların 64 bit sürümleri yoksa çalıştıramazsın onları.


  • alperz  (10.05.20 16:26:51) 
el capitan çok eski ya bence delirmeler o yüzden olabilir. arada 3 tane sürüm var yüklemediğin. giovanne'ye katılıyorum 128 gblarda çok şişme oluyor. temiz kurulumla o şişmeden kurtulursun.

catalinadan memnunum yani günlük işlerimi sıkıntısız halledebiliyorum. ben kişisel bilgisayar olarak kullanıyorum o yüzden sıradan bi kullanıcıdan daha kompleks şeyler yapmıyorum. farklı olarak office programları, final cut pro ve photoshop kullanıyorum hiçbirinde kasmıyor şu an öyle söyleyeyim. arayüz falan herşey aynı zaten. tek sıkıntı 32bit programları çalıştıramamak. şarj performansım da aynı sayılır 90% sağlıklı şu an zaten 5 yıllık bilgisayar olmasına rağmen.

eski sürümleri de appstore'dan indirebilirsin. nasıl yüklemen gerektiğine internetten bakabilirsin.
  • theseachange  (10.05.20 17:02:55) 
@damba ozelden de yazdim, bir beklesen gelecek kendine. el capitan'dan Catalina'ya gecis yaptin yani

apple kimligi ile indirdigin surumleri yukleyebilirsin normal sartlar altinda eski duyurunda soyledigim gibi
  • yoggi  (10.05.20 17:59:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.