[]

Günlük yemek ücreti

Selâm. Çalıştığım yerde fabrika duruşa geçince yemekhane de kapandı. Kendi imkanlarımizla dışardan yemek getiriyoruz. Ayda 15
Gün çalışıyoruz, günde 12 saat ve yatan yemek ücreti 380TL.

SGK yi aradığımda diyor ki günlük yemek ücreti 5.89 TL.
Aşağıdaki gibi İnternet üzerinde çoğu yerde 25TL diyor.
www.muhasebetr.com

İşin aslını bilen bir ik aranıyor :)

 
işin aslı çalışana yemek parası vermek diye bir zorunluluk yok.
sgk'daki rakam 5.89 tl size şirket yemek ödemesi yaptığı için bunun bir yüzdesini primden düşüyorlar. yani işveren daha az prim ödüyor yemek verdiği için. yapılan bağışın bir yüzdesinin vergiden düşmesi gibi düşünün.

25 tl denen rakam da eğer sodexho vs gibi bir yerden faturalı hizmet alınırsa(yemek şirketinden de alınabilir tabi ya da kanun değişmiş olabilir bir süredir bu işlemi görmedim) vergiden düşebilecek rakam. yani ilki primi etkilerken ikincisi vergiyi etkiliyor.

o yüzden kurumsal şirketler 25 tl üzerinden ödeyerek hem vergiden düşmek hem de çalışanı mutlu etmek istiyor.
  • ozdek  (10.05.20 13:45:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.