[]

akıllı telefon alırken öneriler, hangisi?

selamlar duyurunun teknolojik insanları. 1 ay kadar sonra tıp fakültesinden mezun olacağım yani mezuniyet sonrası 1-2 ay içinde de çalışmaya başlarım diye umuyorum. 1 hafta kadar önce samsung galaxy j5 marka telefonumu bir araba ezdi ve şuan tuşlu bir telefonla idare etmekteyim. maddi durumum bir kerede cebimden 2.800 lira çıkarıp cep telefonu alacak kadar iyi değil şuanda. ancak mezun olup iş garantim olduğunu da düşünürsek ihtiyaç kredisi çekip bunu şimdiden ödemeye başlamam problem olmaz.

telefon önerilerinize ve hatta kredi vs ödeme şekli/planı önerilerinize açığım.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64gb 6.54 inç 2800tl ve
Huawei P30 Lite 64gb 6.15 2100tl inç önerildi bana yakınlarım tarafından.

öncesinde almayı düşündüğüm Xiaomi Redmi Note 8'i kullananların telefon görüşmeleri sonrası donma problemi yaşaması üzerine bu telefonu almaktan vazgeçtim. Pro'nun da boyutunun çok büyük olduğu ve kullanma zorluğu yaşayabileceğim konusunda bir uyarı aldım. huawei telefonun fiyatında bugünkü son kanunla değişmemiş ama diğerleri yaklaşık 400tl kadar yükselmiş :(

bu iki telefondan birini veya 2100-2800 tl aralığında başka bir telefonu önerebilirsiniz. amaç şu dönemde ihtiyacımı gidersin yaklaşık 2 yıl kadar bana sıkıntı yaşatmasın. şimdiden teşekkürler. :)

 
Herkese aynı öneriyi yapıyorum.
Apple almayacaksaniz YouTube da teknoseyir kanalında her ay telefon önerileri yayınlanıyor her bütçe için. Onu izleyin 10 dakika derim.

  • kisa  (09.05.20 22:49:36) 
Kisa +1
Teknoseyir'in f/p canavarı olarak önerdiği xiaomi mi 9t'yi kullanıyorum ben de, onu öneririm. 2500 civarına bulunuyor. O civara birkaç seçenek daha var, videoyu izle ve önerdiklerinden ihtiyacına göre olanı al.

  • Bruce  (09.05.20 22:58:12) 
Arkadaslar yazmışlar. Xiaomi Mi9t, mi9lite, note8 pro. Realme xt, samsung a51. Geçen hafta ülkeye gelen xiaomi redmi note9s ve haftaya geleceğini düşündüğüm note9pro'yu da degerlendirmeye alın.
P30 lite'ı geçin işlemcisi eskidi. Zaten iyi değildi.

Bunlardan paket olarak fiyatı da göz önüne alındığında en iyisi note8 pro diyebilirim. Büyüklük evet başta sorun olabilir ama alışılıyor çünkü artik telefonlar daha da büyüyor. Amoled panel istiyorsanız -ki ne demek bu daha canlı renk gamı daha parlak ekran, her piksel kendini aydinlattığından ufak bir iki avantajı daha var bir de pili daha az tüketir- mi9t, mi9 lite, realme xt veya samsung a51 bakacaksınız. Islemci sizin için önemliyse mi9t, realme xt ve mi9lite sıralaması var. Mi9 lite'ın avantajı işlemcisi bir tık düşük versiyon olmasına karşın bence selfie kamerası. Mi9t de aşağıdan çıkıyor popup seklinde ve çözünürlüğü düşük mi9lite a gore. Bir de mi9t'de hafıza kartı destegi yok. Realme xt de tam ikisinin arasında. Yani bu 3 telefonun hangisini alırsanız alın pişman olmazsınız tabi yine de kullanıcı deneyimlerini okuyun. Realme de oppo'nun markası şu reklamlarında sıla'nın oynadığı. A51 ise samsung garantisi ve desteğinde iyi bir alet ama bu bahsettiklerimin gerisinde.

Bunun dışında geçen hafta ülkeye gelen xiaomi note9s 2799tlden giriş yaptı ama düşecek kanaatindeyim. Note9pro da 3bin küsürden gelir. Beklerseniz bunları da düşünün. Bir de realmenin yeni telefonu 6 pro var. 3200tl. Kamerasında 2x optik zum farkı bulunuyor bunların dışında.

Ekleyeyim note8pronun ips lcd ekranı takıntılı değilseniz amoledi aratmaz.
  • karacigerim vur kadehlere  (10.05.20 00:15:38 ~ 00:24:47) 
Xiaomi Redmi Note 8 pro almıştım, 5 ay oldu. tavsiye ederim.


  • firez  (10.05.20 00:44:55) 
Kesinlike türk YouTube kanallarını izlemeyin, bende sizinle aynı durumdaydım 2 ay öncesine kadar. Her biri aynı telefonlara aynı yorumları yapıyorlar çünkü telefonları ajanslar gönderiyor, kötü bişey söylemeleri imkansız. Yabancı youtuberları inceleyin derim. Ben Samsung a71 kullanıyorum oldukça memnunum


  • paramolacak  (10.05.20 02:18:30) 
@paramolacak, bu dediğiniz teknoseyir için geçerli değil.


  • kisa  (10.05.20 03:25:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.