[]

ramazan'da kilo nasıl kilo verebilirim?

selamlar,

ramazan'da beslenme düzenim değişti malum.

saat 20.00 gibi iftar yapıyoruz, tek çeşit yemek ve salatayla tamamlamaya calisiyorum.
saat 22.00-23.00 gibi uyuyorum.(daha geç uyuyamam çünkü bu psikiyatristimin kontrolünde ve geç uyumamam icin uyku ilacı aldırıyor)
bunun yanında sahur yapmiyorum (uyku ilacı aldigim icin uyanamiyorum).

gün icinde leslie ile yürüyorum, ortalama 20 dk ve pilates yapıyorum, 15 dakikalık bir challenge takip ediyorum.

fakat kilo vermem epey yavaş. hem yemekten kısa sure sonra uyumam hem de karantinadan dolayı asiri hareketsiz olmam hem de ilaç kullandigimdan metabolizmam etkileniyor diye düşünüyorum.

kilo vermek icin bana nasıl güzel yollar önerirsiniz?
spor saatlerini mi arttirayim?
daha tempolu mu yapayım (yürüyüş ve pilates baya hafif tempo sonuçta)
iftarda ac mi kalayım?:)
neler yapabilirim?

11 kilo vermem gerek, kadınım.

 
üstadlar daha doğru cevaplar tabi ama, vücut kendini kıtlıkta sanıp harcamayı minimuma indirmiş olabilir.


  • fezagezgini  (09.05.20 21:04:03) 
diyetisyen değilim tabii ki ama 24 saat içerisinde sadece tek öğün yiyorsanız ve bu öğün bir tabak yemek ile salatadan oluşuyorsa hiç sağlıklı bir yöntem izlemiyorsunuz demektir. bir de bu beslenme düzeninin üzerine spor yapıyorsunuz ve bedeninizi daha çok yıpratıyorsunuz. amacınız fenafillaha varmak veya bir fransisken keşişi olmak değilse vücudunuza bu kadar yüklenmeyi bırakmalısınız. vücudun yağ yakabilmesi için bir miktar kalori alması gerekiyor ve yeterli beslenmediğiniz durumlarda vücut, mevcut yağı muhafaza etmek için yağ yakımını oldukça yavaşlatıyor diye biliyorum.

iftarda aç falan kalmayın, sadece karbonhidrat alımını azaltın ve yedikten 1-2 saat sonra değil de 4-5 saat sonra uyuyun. oruç tutuyorsanız spor için bir şey demek istemiyorum. o kadar uzun süre aç kaldıktan sonra spor yapmak çok tehlikeli olabilir.
  • stronzo  (09.05.20 21:06:14) 
Efor sarfetmeden, yani biraz zorlanmadan, terlemeden (terlemeden kastım doğal terleme, terleme eşorfmanı giyerek yapılan değil) kilo vermek zor. Tabii bunu yaparken kalbinize, belinize, dizinize falan dikkat edin. Bence Leslie ile falan kilo verilmez, Leslie'nin kendisi acayip yağlı duruyor ve kötü bir vücudu var bir kere. Arkasındaki elemanlar hep spor salonundan toplama, onlara bakınca ha oluyormuş bu herhalde diyorsunuz.


  • malheiros  (09.05.20 21:06:26 ~ 21:07:05) 
@stronzo aslında fenafillah olmak çok güzel olurdu, fenafillah olanlar boyle mi yapiyormus? :) gercekten merak ettigim icin soruyorum.


  • kırmızıayakkabılıgargamel  (09.05.20 21:11:14) 
antik yunanın geç dönemlerinde başlayan bir çilecilik akımı var. maddeyi ve ruhu birbirlerine zıt görüyorlar. onlara göre madde karanlık, anlaşılmaz ve kötü. dolayısıyla maddeyi reddediyorlar ve sudur aşamalarından geçerek tanrıyla bir olmaya çalışıyorlar (plotinos). bu süreçte maddi dünyaya sırt çevirmek gerekiyor(sadece yeme içme değil maddi dünya ile alakalı her şeye sırt çevirmek gerekiyor). islam da bu düşünceyi kendine uyarlıyor. çile odalarında günlerce aç kalıp tanrıya ulaşmaya çalışan tasavvuflar ortaya çıkıyor. ulaştıklarını söyleyenler var, ben bilmiyorum...


  • stronzo  (09.05.20 21:18:19 ~ 21:19:54) 
kilo vermek için termodinamiğin 1. kuralıbı hatırlamalıyız, sisteme giren çıkan enerji farkı kilo almamızı veya kilo vermemize sebep olur. bunu kalori sayımı ile sağlayacaz.. ikinci nokta ise, kaloriler tartıdaki değerleri makrolar ise görünüşü değiştirir. kalori sayıyor musunuz? tek öğününüz de kaç kalori alıyorsunuz? yatışa kadar ağzınıza çerez kuryemiş tatlı atıyor musnuz? ne konuşursak konuşalım, mevzu yine termodinamiğin birinci kanununa gelecek yani kalorilere tavsiyelerim;

1-) her gün tartılın evet vücut su tutabiliyor yemek öncesi ve sonrası çok fark ediyor, ama her gün aynı şartlarda olduğunuz bir anda trendi takip etmek için tartılıp excele not alın.
2-) haftada 3-4 kere vücut ağırlığınızla tüm vücut antremanı yapın, iftardan 2 saat sonra olabilir. 22 de başlarsınız duş alıp 23 gibi yatağa girersiniz. youtubeda çok güzel tüm vücut antremanları paylaşıldı bu karantina döneminde.
3-) tabağınız protein karb bakımından orantılı olsun, hedeflerinize göre makro hesaplayıcı kullanın bilmiyorsanız sorun.
4-) 2-3 lt su tüketmeniz lazım iftar sahur arası
5-) 7000 cal açık 1 kg yağ yakmanıza sebep olur, bu açığı yemekten kısmak yerine (günlük makrolar uygun kalori açığı ile ayarlanıp alınmalı ideali 500 cal açık günlük) antremanlarla sağlanmalı.
  • Golgi  (09.05.20 21:57:23) 
Golgi+1
Yag oranınıza göre almanız gereken makrolarınızı hesaplayın. Günlük ne yediginizi fatsecret tarzı uygulamalarla kaydedin. Oruç tutmak problem değil sivi alımını düzgün yaparsanız if diyetten tek farkı zaten sıvı alımı. Kalori açığı oluşturarak makrolarınızı düzgün alırsanız haftada da min 2-3 gun sporla işi halledersiniz. Fakat yağsız kilonuzun 2,5 3 katı protein almayi unutmayın.

  • karacigerim vur kadehlere  (10.05.20 00:31:19) 
Şöyle yaklaşıcam;Sana uygulaman gerek yöntemleri söylebilirim fakat bunlardan önce ramazan’da kilo vermek sanıldığı kadar kolay değil hareketsiz olduğun için ve 1-2 öğün tükettiğinden(Öğün sayısı değil aldığın kaloriden bahsediyorum)metabolizman yavaşlar.Kendini 11 kilo vericem diye sıkma planını iyi oluştur antrenman beslenme ve kardiyo olarak.
Şu an için önerilerim açlık periyodunda hareketini artırmaya bak nasıl yaparsın bunu sen belirle ama hareketini artırmak zorundasın ikinci olarak orucunu su ve kahve ile açıp aç karnına antrenman veya kardiyo da yapabilirsin sonrasında 1 hafif akşam yemeği tarzı 1 de kahvaltı tarzı öğün tüket 2-3 lt su içmeye özen göster.Seni tanımadan ve görmeden genel olarak bu tavsiyeleri verebilirim

  • shredd  (10.05.20 00:33:22) 
@golgi yağ oranima gore nasıl hesaplayabilirim almam gereken kalori miktarını?


  • kırmızıayakkabılıgargamel  (10.05.20 00:50:21) 
www.niddk.nih.gov

bu site çok kullanışlı, mevcut kilonuzdan 11 çıkartıp target kısmına o kiloyu ve ne kadar sürede ulaşmak istediğinizi girin. bunu öncesinde metric sistemi seçip bilgilerinizi ve aktivite oranınızı girin.. site yönlendiriyor zaten. size 11 kg atıyorum 3 ayda vermek için günlük almanız gereken kalori miktarını çıkartacak. gerisi de işte myfitnespall, fat secret gibi uygulamalarda kalori makro ayarlamanız. makro ayarlamaya gelecek olursak, vücut ağırlığı x2 gr protein. vücut ağırlığı kadar gram yağ. geri kalanı da karbonhidrat şekilde ayarlayabilirsiniz.
  • Golgi  (10.05.20 01:20:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.