[]

televizyonun önbelleği nasıl temizlenir/harddisk nasıl refresh edilir?

hani bilgisayarda böyle şeyler olunca "cache temizle geçer", "ctrl+f5 yap düzelir" falan denir ya, o iş televizyonda nasıl yapılır?

samsung'un d serisi 2011 model bir yarı akıllı televizyonu var. kendisine android uygulama falan yüklenmiyor ama yine de zamanının smart tv'si işte. her işimizi de görüyor şükür.

usb'den harddisk bağlayarak film izliyoruz. harddisk dediğim bilgisayarın eski harddiskini harddisk kutusuna koyarak elde ettiğim 3.5 inçlik, harici güç beslemesi olmayan 500 gb'lık bir cihaz.

lakin ben bunu bilgisayara takıyorum, izlediklerimizi siliyorum, yenilerini yüklüyorum, klasör içinde video dosyaları atıyorum. götürüp televizyona takınca bi bakıyorum aa sildiklerim hala gözüküyor, yüklediklerim gözükmüyor. yeni açtığım klasör gözüküyor, tıklayınca ya klasör okunamıyor, ya içi boş. sildiğim klasörün içinde dosyalar gözüküyor, tıklayınca (elbette) açılmıyor.

yani şöyle bi yenile diyeyim, bi baştan tara da ne var ne yok güncellensin diyeyim.

çıkarıp taktım olmadı, kapattım açtım olmadı, televizyonun fişini çıkardım taktım olmadı.

nasıl yenileteceğim yahu?

 
Genellikle kapama düğmesine basılı tutarak yapılıyor, bendeki samsungda kapama düğmesini basılı tutup, tv kapanınca da basmaya devam ederek smart tv yazısını görene kadar bırakmamak gerekiyor.

Gene düzelmediyse fabrika ayarlarına sıfırla illa ki vardır. Yoksa da google'da tv modeli+servis modu gibi bir arama yapıp gizli menüsünü öğrenmek gerekli.
  • anneterligi  (09.05.20 19:00:25) 
TV muhtemelen ilk önce diski okuyup indexliyor, ardından size arayüzden gösteriyor. Index'lemeyi nasıl yaptığını bulmanız lazım. Atıyorum üzerinde bir music/video player app'i vardır, onun üzerinden diski açmaya çalışın ki önce bir index'lesin, eski kayıtları silip yenisini koysun.


  • plutongezegendegilmi  (09.05.20 19:05:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.