[]

Fikirtepe'de deniz manzaral kiraliki 1+1 ariyorum.

Merhaba. Bir suredir arastiriyorum, kriterlerime en cok uyan proje Kentplus ve henuz oturum baslamamis olan Fortis Sinanli. Balkonsuz, deniz manzarali, onunde baska bina olmayan, Fikirtepe ya da Uzuncayir metrobus duraklarindan birine yurume mesafesinde, yuksek katlarda, mumkunse esyali 1+1 ariyorum. Emlakcilarla da irtibat halindeyim ve sahibinden.com'dan da surekli kontrol ediyorum. Goren bilen olursa iletirse sevinirim.

Tesekkurler.


 
Kentplusi secmeyin. Aidatlari cok yuksek ve hicbir hizmet sunmuyorlar. Spor salonu dahil degil, ortak alan zaten yok.
Duvarlar inanilmaz ince, yan komsularin konusmalarini kelimesi kelimesine duyuyorsun.
Gecekondululari kat sahibi yaptiklari icin oturanlarım profili cok dusuk. Asansorde tanimadigin dayilar “benim burda 5 dairem var, sen kac kira veriyosun” seklinde gereksiz diyaloglar kurabiliyorlar. Birden fazla kez basima geldi bu.
Henuz iskan almadiklari icin elektrik su faturalari cok yuksek. Santiye elektrigi kullaniliyor.
Asansorler surekli bozuluyor, defalarca 13 kat merdivenle cikmak zorunda kaldim.
Cok doluyum kendilerine, kusra bakmayin icimi döktum gibi de oldu :)
  • fingers of fury  (09.05.20 03:06:29) 
sorunuzla alakasiz belki ama, bir rezidansda ozellikle luks adi altinda satilan ama luks olmayan rezidanslar da oturmak buyuk bir hata (bence) oyle esenyurt rezidanslarinda bahsetmiyorum, sehrin gobeginde "luks" hayat vaad ediyorlardi

yaptim biliyorum....nedenleri asagida

1-anlamsiz yuksek aidat
2-pay olcer muhabbetine odenen yaz-kis yuksek isinma bedeli
3-balkonsuzluk ve kisitli acilan cam nedeniyle asiri ama asiri isinan evin ici, oyleki klima bile faydasiz.
4-gereksiz kalabalik, asansor de sira gelmez, resepsiyon hep bi kaos...
5-komsu profili, genelde eskortlar, metresler icin tutulan daireler, yasadigim rezidansda kari kiz muhabbetine silahlar bile cekildi
6-ses yalitimi rezalet evler dipdibe ve butun sesler duyuluyor.
7-genel havalandirma problemi, yan dairenin yemegi sizin evinizde
8-normal kiraya veremeyenler kitabina uydurup isletmelere kiraya veriyor. bi katta taseron call center vardi, sikayet bile ise yaramadi.

aklima gelenler bunlar...
  • cairo  (09.05.20 11:09:39 ~ 11:10:55) 
Konuyla doğrudan ilgili bir tavsiye değil ama rezidans pişmanlık gerçekten, @fingers of fury'nin bahsettiği gibi özellikle gürültü konusu çok sıkıntılı ve yönetim sağlam bir yönetim değilse insan hayattan soğuyor.


  • BuddyGuy  (09.05.20 11:26:35) 
Fortis Sinanlı ile komşuyum. Bitime yakınlar. Bir de tam köprü başında olan bi tane var adını unuttum onlar da bitiyor.
Tavisyem 3-5 yıl Fikirtepe'ye gelme. Henüz oturmuş bir düzen yok. Nuhoğlu tarafı hala tehlikeli, huzurun kalmaz. En nezih olanı Kentplus ama yazılanları okumuşsundur. Marmara üniversitesi yakınında Pırlanta var ama onun da vakti var. Henüz inşaatlar tam bitmedi, yıkıntı halinde bölge çok fazla. Fikirtepe'de her projede toprak sahipleri de olduğu için, ilk yıllar dairelerinde oturacaklar. Bu insanlar medeniyeti ile cari medeniyet arasında uçurum olduğu için komşu olmak istemezsin, en azından ben istemem. İçlerinde büyüdüğüm için bilirim. Bu yüzden 3-5 sene sonra hem fiziksel hem de sosyal düzen oturmuş olur.
Deniz manzarası istiyosan Fenerbahçe, Kızıltoprak taraflarında daire bakabilirsin. Hatta Akasya bile olabilir.
  • rastinon  (09.05.20 13:44:10) 
@tangoalfa Nuhoğlu 1. Etap olabilir. Var mı böyle bir daire? :)


  • pass  (09.05.20 15:26:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.