[]

Neden Almanlar isimleri büyük harfle yazıyorlar?

Özel olmayan isimleri bile büyük harfle yazıyorlar? mantığı nedir acaba?




 
Arkadaşım daha geçen gün onun Latinceden geldiğini, isim oldukları belli olsun diye olduğunu söylemişti.


  • prole  (09.05.20 00:05:19) 
isimler büyük harfle yazılıyor evet kural bu, ama Latinceyle bir ilgisi yok, şimdi biraz baktım da öyle çok eski bir geçmişi yokmuş 1800'lü yıllarda falan başlamış bu gelenek, Grimm kardeşler bile eserlerini tamamen küçük harflerle yazıyorlarmış 19. yüzyılda


  • burya  (09.05.20 00:20:31) 
Nasil basladiginin tarihcesini bilmemekle beraber, ustunkoru okumada inanilmaz hiz sagliyor. Onemli noktalari cok kolay yakaliyor goz.


  • buf-e kür  (09.05.20 01:03:04) 
Gözle görülebilir diye bir kelime "isim" olmaz, substansivlerin büyük harfle baslatilmasinin gözle görüp dokunabilmekle hicbir alakasi yok. (das Schreiben, das Liegen mesela... İslevini cözmek icin, Türkce'nin mastar ekinin nasil isledigini düsünmek yeterli.)

Artikeli varsa isimdir yerine isimse artikeli vardir demek daha dogru. İsimler artikel alırlar, bu ikisi arasinda daglar kadar fark var. Artikellerin varlık sebebi ve türü de isme bagli zaten.

Bilmiyorsaniz yazmayin denirse, ici dolu bilgi de isteriz.

Gelelim cevaba.

Sordum sorusturdum, hem anadil kullanicilarina hem de iyi düzeydeki aktif kullanicilara. Herkes ayni seyi dedi, önemli kelime gruplari cok kolayca seciliyor metinlerde.

Sebebine de baktim. Kaynak: Werner König, dtv-Atlas Deutsche Sprache.

Incil ile iliskilendiriliyor ilk kullanimi. Önemli isimleri, Tanri'nin, Jesus'un ya da İncil'de gecen yer isimlerinin, ayrica maskülin isimlerin büyük harfle başlatıldığı kaynaklar var 13. Yüzyıl itibariyle.

Önemli kelimelerin büyük yazılması giderek artmış. 17. yy kaynaklarında isim grubuna giren kelimelerin önemli bir kısmı büyük harfle yazılmış.
  • buf-e kür  (10.05.20 14:12:38 ~ 14:16:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.