[]

Metalle röntgen cihazına neden girilmez?

Bunun cevabi aşağı yukarı belli ama ben bugün değişik bir olayla karşılastm. Dişçi randevumu daha fazla erteleye medim ve gidip röntgeni mi çektirdim panoramik. Maskeyle çekiyorlar. Yalnız maske de metal olduğunu unuttum. Bu röntgen sonucunu etkiledi belki ve bana yanlış tedavi başlatıldı. Ama bundan da önemlisi benim sağlığım acısından bi risk oluşturdu mu bunu merak ediyorum. Maske deki metal dolayısıyla çektirmiş olduğum röntgenin bana ne gibi zararları olmuş olabilir?




 
Şimdi görüntüleme uzmanları gelir ama hiçbir zararı olduğunu zannetmiyorum. Zaten o röntgenlerde radyoaktif madde falan yok. Yanlış bilmiyorsam, tungsten gibi bir metal var, buna yüksek voltajı verince elektron (veya neyse işte) atıyor. Öyle bir teknoloji.


  • malheiros  (08.05.20 18:33:37 ~ 18:33:52) 
mr ile karıştırdınız sanırım.
mr makinesi çalışırken mıknatıs özelliği gösterdiği için etraftaki metalleri süper hızla çeker, hem size zarar verir hem makineye.

onun dışında röntgen cihazına veya görüntüye metalin etkisi yok, en kötü ihtimalle istenilen alanı gölgeler ki zaten panoramikin alanına girmez maske teli. ki girse bile metal dolgular gibi, veya çene protezleri gibi bakanın anlayabileceği bir görüntü olur,

sıkıntı yok.
  • masseter  (08.05.20 18:43:23 ~ 18:44:48) 
mr cihazları mıknatıs gibi metali kendine çekiyor o yüzden bildiğim kadarı ile odanın içinde dahi metal eşya yok.

röntgende x-ışınları kullanılır.
x-ışınları metalden geçemediği için, üzerinizde metal olması x-ışınlarını bloklar ve arkasındaki yapı gözükmez.

örneğin dişlerinizin önüne metal plaka koyarsanız, dişleriniz gözükmez, plaka olduğu gibi gözükür. zaten röntgen sonucunuzu etkileseydi diş hekimi tekrar çekerdi.
sağlık açısından bir riskli durumunuz yok.
  • fezagezgini  (08.05.20 18:44:03) 
Hiçbişey olmaz devam


  • gatherer  (09.05.20 17:19:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.