[]

ingilizce kelime listesi

online bir kelime listesi hazırlamak istiyorum. mesela animals başlığı altında bir liste hazırlayım. tek tıkla dog, cat kelimelerini bu listeye dahil etsin. ya da temel seviyedeki fillerin olduğu bir liste olabilir. bu listede kelimenin telafunuza ve belki örnek cümlelere ulaşabileyim. resimdeki cambridge sözlüğü ama listeye kelime eklemek çok uzun sürüyor. oxford sözlüğünü kullanıyordum ama böyle bir liste hazırlayabilirsem dönüp tekrar etmek kolay olur. bu tarz bir listeye nasıl ulaşabilirim. quizlet gibi uygulamalarda hazır listeler var ama çok kötüler bence. atıyorum bring'in karşısında getir yazıyor ama bu kelimeyi öğrenmemi pek sağlamıyor. cümle içinde kullanamıyorum.


resimdeki liste güzel aslında. ama haftanın günlerini eklicem listeye mesela sürekli sözlüğe kelimeyi yazıp ayrı ayrı aratmam gerekiyor. 1000 kelimelik bir liste için çok uzun sürüyor.

 
mesela şu 3000 kelimeyi verb, noun şeklinde ve resimdekine benzer bir biçimde listeleme şansım yok mu? amacım düzenli olarak birkaç tıkla bu kelimelerin hem telafuzlarını hem anlamlarını tekrar edebilmek. ve bu listeyi çok zaman harcamadan düzenlemek.

www.oxfordlearnersdictionaries.com
  • black mamba  (08.05.20 17:44:31) 
Tureng kelime defteri ile yapabilirsin. Ayrıca Oxford 3000 listesi yüklü geliyor.

Bir de Etkili Pratik İngilizce sayfasında bir app önermişti Burak Öztürk, Anki adı ama inceleyemedim. Senin dediğine daha yakın görünüyor.
  • kaset  (08.05.20 17:48:27 ~ 17:49:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.