[]

Elektriğin 110 lira gelmesi

Selam

Evde telefon ve bilgisayar şarj oluyor, buzdolabı çalışıyor. Samsung smart tv standby'da bekliyor ve günde 1 saat çalışıyor. banyo ışığı günde en fazla 15 dk açık kalıyor. kettle 2-3 kere çalışıyor. ayda 4 kere çamaşır bulaşık makinesi. bir tek odamın sarı ampulü her gün 10 saat yanıyor. fiber modem var bir de.

Özetle günde 10 saat açık kalan bir sarı ampulden ve standby'da bekleyen bir smart tv'den başka her şey son derece sıradan. bütün bunlar 110 lira eder mi yav?

 
beyaz eşya varsa ve vergiler ile normal.


  • redeath  (08.05.20 13:56:22) 
vergi cennetinde yaşadığımızı biliyorsunuz. faturaya bakarsanız tüketim bedelinizin muhtemelen 40-50 tl olduğunu göreceksiniz.


  • golgi aygıtı  (08.05.20 13:59:35) 
Ocak 15'den beri Istanbuldaki evim bos.Kimse yasamiyor.Her ay 50-60 TL fatura gelmeye devam ediyor 3 aydir.Ben de anlamadim :)


  • turkuaz  (08.05.20 14:00:12) 
1 ay buzdolabı olmadan yaşadım. Buzdolabı gelince 20 tl olan fatura 60-70 tl oldu. Yani o faturanın;

20 tl si ampul modem ve bilgisayar, telefon şarjı, tv
30-40 tl si buzdolabı
Geri kalanlar da çamaşır bulaşık kettle vs.
Normal yani bu vergilerle
  • Unde bach canim  (08.05.20 14:12:19) 
@respect ev nası boş komple mi? makineler fişe takılı mı değil mi? geçen sene yaz tatilinde boş kalan yalnızca buzdolabının fişe takılı olduğu eve 35 lira elektrik faturası geldi 3 ay boyunca.


  • golgi aygıtı  (08.05.20 14:17:25) 
kettle buzdolabi gibi şeyler elektrik harcıyor. günde 1 saat çalışan televizyon faturaya etki etmez.

özetle minimum 90 lira elektrik faturası ödemek sıradan bir şey. bunun 30 lirası filanda vergi oluyor. işte ne kadar kettle, saç kurutma makinesi, fırın vs. kullanırsan ona göre artıyor. birde buzdolabının sınıfı ve büyüklüğü çok önemli. evde en çok elektrik harcayan alet o oluyor.
  • belkider  (08.05.20 15:18:29) 
birazcık ülke gündeminden uzak kalmış olarak gözlemliyorum sizi. vergiler de cidden çok yüksek. yoksa sizin tüketim alışkanlıklarınızda bir sorun görünmüyor. :)


  • picassoishere  (08.05.20 15:37:56) 
“kettle 2-3 kere çalışıyor”

Hocam kettle, fırın, ütü, saç kurutma makinesi ve elektrikli sobalar elektriği su gibi içerler. bana az bile geldi o kadar saydığınız elektrikli üründen sonra.

yanlış olmasın savunmuyorum bu durumu, malesef zam geldi her şeye elektrik de buna dahil. sanırım size garip gelen bu oldu. ben 200e yakın ödüyorum sizden çok farklı sayılmaz kullanımlarım.
  • bugisme  (08.05.20 20:31:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.