[]

fahri trafik müfettişinin verdiği trafik cezasına itiraz

cezada yazan: 1 ay kadar önce babam, yaya geçidinde yayaya yol vermemiş, cezası 600 tl. ne bir fotoğraf var ne de kanıt. itiraz etsek sonuç alır mıyız?




 
Babanızın yol vermiş olduğuna emin misiniz? Yaya geçitlerinde bile yayaya yol verme oranı çok düşük.


  • joker hakki  (08.05.20 12:39:46) 
İtiraz edin, delil yoksa iptal edildiğne dair bir sürü haber ve yorum okudum eskiden.

Ama yanlış hatırlamıyorsam önce ödeyip sonra itiraz ediyorsunuz galiba.
  • John Bloor  (08.05.20 12:54:04) 
alırsınız. bizim de başımıza geldi. ama bizde kanıt sundular ve ödedik :). yine de içimiz rahatladı, en azından boş yere ödememiş olduk diye düşündük. Siz de belki kanıt yoktur dediğiniz gibi, bu durumda iptal edilir ama önce ödemeniz gerek cezayı.


  • giovanne  (08.05.20 13:01:25) 
haksız kesildiyse alırsınız tabi itiraz edin.

yaya geçidinde yol vermeyene en az 30 ceza puanı getirmeleri lazım. 600 tl de çok düşük. al sana ek gelir kapısı. 600 tl den bir günde 100 bin yaya geçidi ihlali kaydetseler kalkınırız. sadece bostancı köprüsünden e-5 e bağlanan yoldaki yaya geçidinde bile milyonlar kazanılır.

1 ayda herkes yayaya yol verir hale gelmezse namerdim. bkz ingiltere örneği.
  • ozdek  (08.05.20 13:06:17 ~ 13:06:39) 
@ozdek yapmadığımız birşeyi nasıl ispat edebiliriz ki?şans eseri o gün şehir dışında olsak mesela güzel bir kanıt olurdu ama ne yazık ki böyle bir durum yok. biri sizi suçluyorsa kanıtını sunması gerekmez mi? ben şimdi orada "iddaa edilen şekilde" yol verilmeyen yayaları nasıl bulabilirim ? böyle bir dava için sokak kamera kayıtları da paylaşılmıyormuş. babamın o gün iddaa edilen güzargahta gitmediğini google üzerinden bulsam, bu sefer arabayı başkasının da kullanma ihtimali var diyebilirler. her türlü çok yanlış ve haksız bir uygulama.


  • monicapp  (08.05.20 13:28:39) 
öle kolay iptal olmuyor. kanıt olması lazım. orda olmadınızı kanıtlayacak şeyler.


  • mikahakkinen  (08.05.20 14:52:21) 
Fahri trafik müfettişleri boş adamlar değiller geneli emekli memur polis asker vs vs. Yıllarca devlet işi yapmışlar emekli olunca da kendilerini önemli tutabilir kılmak için Fahri trafik müfettişi okuyorlar. Fotoğraf çekmek bir telefona bakın. Onlarda itiraz geleceğini biliyorlar. Aracına kamera taktıran fahri trafik müfettişi biliyorum.


  • Fritz-X  (08.05.20 15:43:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.