[]

Kedime ne oldu

Merhaba, birkaç gün önce sokaktan bir kedi aldım eve. Çok sorunlu bi kediydi fakat sokağa çıkma yasağı olduğu için veterinere hemen götüremedim. İki gün önce uyandığımda baktım kedi topallıyor, endişelendim hemen aldım veterinere götürdüm. Veteriner parazit, pire, vitamin tedavisi yaptı, topallayan ayağı için de öyle aman aman tepki vermiyor bir şey olmaz, sen endişe etme kedi bu bi yerden atlerken burkmuştur dedi. Eve geldim kedi ilaçların da etkisiyle sürekli uyudu, ayağına basmamaya devam etti, biraz da nazlı bi şey galiba sevimli 2 aylık çok güzel bir kedi. Bugün ise öndeki iki ayağını da kullanmamaya başladı, arka iki ayağıyla hareket etmek istedi sadece ama mümkün olmadı tabii ki. Sadece bir kez yürüdü bugün (videosunu aşağıda görebilirsiniz), onun dışında mama yemeye su içmeye ben götürdüm kucağımda. İştahı da yok garibin, iki gündür aralıksız uyuyor çok üzülüyorum. Kedi sanki bir anda paralize olmuş gibi. Neden bugün iki ayağını birden basamadı bi fikri olan var mı?

İlaç olarak şu an antibiyotik solüsyon kullanıyor (poposunda iltihap akıntısı var) ve bir de vitamin hapı yutturmaya çalışıyorum her gün.

streamable.com

 
Acilen baska veterinere git. Fip (gençlik hastalığı) degildir umarım.


  • prole  (08.05.20 00:10:41) 
Acilen veteriner +1


  • saridendigindekirmizidiyebagiranadam  (08.05.20 00:13:42) 
bana ayak sıkıntısı gibi gelmedi sanki karın bölgesinde bir acıdan dolayı yürüyemiyor gibi geldi, ayrıca enfeksiyon da var dediniz direk acil veterinerlik bir durum. fib olma ihtimali de var tabi :(


  • bugisme  (08.05.20 00:15:32) 
Kedi ben normal değilim diye bağırıyor resmen. Ortopedik bir şey olmadığı belli. Başka bir veterinere götürün.


  • elorelia  (08.05.20 00:20:42) 
Eve ilk aldığım zamanlarda hiçbir sorunu yoktu koşup oynuyordu. İki gün önce nasıl oldu bilmiyorum ön ayağına basmamaya başladı. Ayağının bir noktasına dokunduğumda tepki verdi miyavladı. Gençlik hastalığı yoktur umarım, kusma ishal vb de yok. Sadece çok uykulu ve yürümek istemiyor. Kullandığı ilacın uyku yaptığı yazıyor prospektüste.


  • gaffer  (08.05.20 00:25:27) 
vakit kaybetmeden yarın ilk iş veterinere gidin umarım FIP değildir


  • mcgrain  (08.05.20 01:05:40) 
bi yerden düşmüş ve kafasını vurmuş da olabilir bi ihtimal. çok acil veteriner.


  • theseachange  (08.05.20 01:06:25) 
Veterinere götürdükten sonra sonucu da bildirir misiniz? Çok geçmiş olsun bu arada.


  • saridendigindekirmizidiyebagiranadam  (08.05.20 01:32:53) 
ya bi veteriner şuna nasıl normal diyebilir? acil başka bir veteriner +1


  • not dark yet  (08.05.20 01:47:33) 
vakit kaybetmeden veterinerinize götürün. ben de bir akşam eve geldiğimde benzer manzarayla karşılaşmıştım. arka ayaklarının üzerine basamıyor olduğu yerde bekliyordu... yine bir yerden atladı sanmıştım. röntgen, tahlil vs sonucunda sadece biraz şekeri yüksek ve kiloluydu. mamasını dğeiştirip biraz da zayıflattık. şimdi ok gibi fırlıyor.


  • trixx  (08.05.20 21:31:49) 
Arkadaşlar merhaba. Bugün biraz hareketlerini kontrol edip öyle veterinere götürmek istedim. Şu an çok çok daha iyi, ayaklarına basabiliyor, sadece biraz ürkek o kadar. Ayaklarına dokunduğumda tepki de vermiyor miyavlamıyor önceden olduğu gibi. Kanepeye zıplayabiliyor kanepeden inebiliyor. Bugün güzel yemek yiyip su içti çişini yaptı. İyiye gittiğini gördüğüm için veterinere götürmedim. Nerdeyse normale döndü, biraz oyun bile oynadı :) çok büyük ihtimalle düştüğü için böyle oldu. Siz fip deyince çok ama çok korktum fakat belirtilerini okuduğumda pek fip gibi gelmedi bana.


  • gaffer  (09.05.20 01:16:56) 
Geçmiş olsun. Birisi Fİp yazıp parantez içerisine gençlik hastalığı demiş. Fip başka bir hastalık Gençlik hastalığı başka önce bunu bir düzelteyim istedim.
Fip'te ayakları tutamama gibi birşey ben duymadım, genelde burunu ve salyaları akar. Fip olmadığını düşünüyorum/umuyorum.

Siz lütfenbaşka bir veterinere götürün. Ayrıca verilen ilaçların bazı yan etkileri oluyor ve kediler bazen bir iki gün sersem gibi gezebiliyorlar. Yalnız kedilerin acı eşiği çok yüksektir, sokakta kuyruğu yeni kopmuş kedilerin bile gayet rahat hareket edebildiklerini görmeniz bu sebeptendir. Yani bir hastalığı varsa bile hiç bir şeyi yokmuş gibi davranabilir. Üşenmeyin, veterinere gidin. Sokağa çıkma yasağında da veterinerler açık.
  • beyteper canavari  (09.05.20 01:27:29 ~ 01:29:09) 
kuru tip fip'te nörolojik semptomlar görülebilir. ender bir durum değil.


  • not dark yet  (09.05.20 02:11:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.