[]

Kireçlenme tedavisi

Linkteki tedavileri kim hangi durumda, hangi kontroller sonucunda uyguluyor? 2 ortopediste gittim, ikisi de çapraz bağlarımın sağlam olduğunu söyledi. Ama benim dizlerim küt küt ötüyor. Yokuş, merdiven inip çıkarken zorlanıyorum. Kütlerken artık acımaya da başladı. Yaşım 28 diye kireçlenme değildir yauuuuv çekip yolluyorlar sürekli. Özele mi gitmek lazım?
www.engincakar.com



 
Baltalimanı Kemik Hastanesi’ne git eğer açıksa. Bir röntgen filmine bakar.


  • dougsampson  (07.05.20 22:51:42) 
(bkz: patellar kondromalazi)

Benzer şikayetlerle gittiğimde doktor bu teşhisi koymuştu. Dizde kemik yapımla ilgili ekstra bir sorun daha vardı. Bacak kaslarını güçlendirmek için hareket listesi ve anti-inflamatuar ilaçlar verdi. Zorlayan, şikayetini artıran egzersizleri yapma dedi. Reformer plates iyi geliyordu ki ortasında pandemi çıktı, dersler yarıda kaldı.
  • ?  (07.05.20 23:49:43) 
(bkz: patellar kondromalazi) olma ihtimali yüksek.

? 'nin yazdıklarına katılıyorum. kıkırdakların ne kadar eridiyse, o kadar çok ses gelir.

kıkırdakların ne kadar çok eridiyse, bacaklarını o kadar çok güçlendirmen lazım. bacak çalışınca çok büyük ihtimalle ağrıların hafifleyecektir. küt küt ötmeler de baya azalır.

egzersiz, (zaten hep hayatınının bir parçası olmalı ama) artık senin hayatının bir parçası

baltalimanı kemik hastanesi iyi.

istanbul anadolu yakası erenköy fizik tedavi'de sevgül altan diye bir doktor var. çok iyi muayene edip yapacaklarını tane tane anlatıyor.

tüm bunlara ek olarak, aşağıda söylediklerimi araştır ve/veya doktoruna teyit ettir.

- youtube'dan diz anatomi videoları izle, kıkırdak nedir, aşınması ne demek, gözünde canlandırmış olursun.
- egzersizin kralını yapsan da oturuşuna dikkat etmen lazım (özellikle de oturarak çalışıyorsan). sandalyede dizlerini bükerek oturma, mümkünse hafif bir açıyla ileri uzatmaya çalış. dizlerini başka zamanlarda, yatarken vs. bükülü pozisyonlarda saatlerce kalacak durumlardan kendini koru.
- ayaklarında içe basma & dışa basma var mı, dizlerinde bir sorun yaratıyor mu, öğren.

tüm yazdıklarıma daha da ek olarak:
ultra pahalı bir doktor ama ışık akgün'e gitmeni tavsiye ederim. paran yoksa da para biriktir git. yıllar boyunca ayaklarım içe basıyormuş, farkeden ilk doktor o olmuştu
  • sensible soccer  (08.05.20 01:44:25) 
Yorumlar için çok teşekkür ederim ancak ne yazık ki İzmir’deyim. Patellar kondromalaziyi araştırınca tecrübe ettiğim acıyla pek çok paralellik gösterdiğini fark ettim sayenizde. 13 yaşında ara kardit ve brusella teşhisiyle 1 ay hastenede yatıp üç hafta kortizon tedavisi görmüştüm. Çocukluğumdan beri her yerim öter. Kardeşlerimde de görüyorum bu diz çıtlamasını. Bir de üstüne geçen yıl 12 ay askerlik yapıp en az 6 ayını uygun adımla geçirince iyice dizleri elime aldım sanırım. Tüm bunlar yetmezmiş gibi geçen kandida diyeti yapıp bağırsak floramı düzelteceğim diye küt diye kilo verdim ve kaslarım gözle görülür bir şekilde eridi. Bileklerim falan küçüldü. Pilates ile hafif hafif güçlendirmeye çalışacağım şimdi.


  • le jeune turc  (09.05.20 10:22:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.