[]

Pasaport Öğrenci Harç Muafiyeti...

selamlar, bu yaz interrail ile avrupayı dolaşıcam umarım, ama pasaport çıkaracağım daha, ve şu harç parasını da ödemek geziye ayırdığım paradan yiyecek. bugün sorduğumda bi eğitim amaçlı gitmen lazım, biz burda inceliyoruz eğer değilse muafiyet hakkındaki dilekçeyi veremeyiz dediler. acaba ne yapsam ne etsem de şu harç muafiyet dilekçesini alsam?




 
şunu söyliyim.. eğer okulun özel bir okulsa böyle birşey demiş olabilir.. bundan iki sene önce amerika'ya work and travel yapmıştım ve pasaport çıkaracağım zaman, oradaki memurlar bir yazı vermişlerdi, harcı ödememek için okula götürmüştüm.. özel bir okuldu ve dilekçem reddedildi.. yani paşalar gibi ödedim o harcı, ister eğitimsel birşey olsun ya da olmasın, özellerde böyle bir durum var.. aynı zamanda kuzenim de aynı şekilde başvurdu ve harcı ödemedi, okuldan o belgeyi aldı hem de work and travel amaçlı.. üniversitesi devletti bu arada.. genelleme yapmak yanlış ama üniversiteye göre değişiyor sanırım, ama özelse pek şansın yok gibi yine de..


  • adi kari  (30.04.10 23:39:12) 
wat üniversite öğrencisi olmanı şart koştuğu için muafiyetten faydalanabiliosun ama diğer türlü eğitim için gitmezsen (misal dil okulu, erasmus vs.) hayatta alamazsın nitekim ben erasmus için gittim yetişmedi diye ben bile harç ödedim!


  • feranor  (30.04.10 23:51:00) 
bizim okul, devlet üniversitesi, aynı durumdaki bir arkadaşımı 2 sene önce çok süründürdüler ve sonunda vermediler. gitti harcı da ödedi.
Erasmus için kendim bu muafiyetten yararlandım lakin.
bunun tam olarak yönetmeliğini bilmiyorum ama belki bir tane yurt dışında konferans bulup katılacakmış gibi gösterebilirseniz yararlanabilirsiniz. çünkü öğrenci işlerinin konuşması bir şeye dayanmıyormuş gibi geliyor. önüne ne götürsen olacak gibi bir halleri var.
  • natnan  (01.05.10 00:05:39 ~ 00:06:05) 
evet özel, bende sempozyum seminer gibi şeyler düşündüm, bide şöyle bişey yapabilirim sanırım ama yerler mi bilmiyorum, eski okulumda tanıdıklarım var, acaba onlar adına bişey yazdırsam ne olur? mesela ordaki bi hoca şu şu öğrenci seminere katılmak için gidecek gibi. eski okulumla bir bağlantım yok, yani ne orda staj yapıyorum nede çalşıyorum. sorduğum öğrenci işlerindeki adamın konuşmasından birazda keyfiyet sezdim, yani istersek veririz istersek vermeyiz havasında konuştu.

acaba bu harç muafiyet dilekçeleri onların cebinden bişey mi çıkarttıyorda bu kadar sıkı olmuş?
  • notinhere  (01.05.10 00:21:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.