[]

Normal Yaşama Dönüş

Normal yaşama dönüş için çok erken değil mi? Hafta başında Cumhurbaşkanı açıklama yaptığından beri herkes virüs bitti, artık eskisi gibi yaşayabiliriz moduna girdi. Bir anda çalıştığım yere insan yağmaya başladı, çarşı falan eskide nasılsa aynen öyle. Herkes virüsten önce nasıl yaşıyorsa öyle yaşamaya başladı. Neden bu kadar hafife alıyor insanlar bu olayı? Siz nasıl yorumluyorsunuz?

Bence 20-30 gün sonra bu sıralar yaşanan gevşekliğin etkileri vaka sayısındaki hızlı artışla gözlemleyeceğiz. Ne yazık ki ikinci dalga kaçınılmaz olarak gözüküyor. Tam kontrolü ele almak üzereyken bunu yapanlar kesinlikle bize ihanet ediyorlar.


 
Bu virüsten, herkes evden 20 gün çıkmasa kurtulacağız modunda olanlar var. Bu virüsten kaçış yok arkadaşlar. Şöyle yada böyle %80 sürü bağışıklığına ulaşacağız.
Daha ne kadar insanların evde kalmasını sağlayabilirsiniz ki ? Ayrıca ekonomik tabloda işin içine girince ister istemez uygulamacılar çarkların dönmesinden yana oy kullandılar.
Bu durumda herkes kendi tedbirini kendisi alacak. Riskli grup daha titiz hareket edecek. Şayet virüs Türkiye coğrafyasında mutasyona uğrar ve de zararsız formu sahne alırsa aşıya da gerek duyulmadan bireyler enfekte olursa ne ala.
Şayet virüs salgın boyutuna ulaşırsa o zaman yetkililer tekrar kısıtlamalara gidecektir. Almanya da sanırım haftaya tedbirleri gevşetme eğilimine girecek.
Özetle bu virüsten kaçış yok nereye kadar evde hapis kalınabilir ki 1 yıl - 2 yıl ....???
  • creedwar  (07.05.20 16:04:26) 
Normal yaşama dönüş diye bir şey olmuyor. Yeni kurallarla yeni bir düzene geçiyoruz sadece.


  • catch the arrow  (07.05.20 16:32:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.