[]

Gümrükte takılı kalan ürün

22 Nisan'da Apple Türkiye'den bir sipariş verdim. Ürün 3 günde Çin'den çıktı, Kore'ye gitti, ABD'ye gitti, Almanya'ya gitti oradan da İstanbul'a geldi. 3 günde bu kadar yer gezen ürün, 2 haftadır İstanbul gümrükten çıkamıyor. Apple'ı aradım sordum, sizlik bişey yok, gümrüktekilerin keyfini bekliyoruz dediler.

Sorum şu: bu normal bir süreç mi yoksa benim talihsizliğim mi? Her ürün mü böyle oluyor? Bu yavaşlığın bir izahı var mı? Yahu faturası belli, alıcısı belli satıcısı belli, vergisi boku püsürü her bir şeyi ödenmiş, bu kadar uzun süre beklemesinin ne anlamı var? Neyi bekliyoruz cidden?


 
bir şey bekliyorlardır. apple'ın gümrükçüsünün beceriksizliği ya da "kolaylaştırma" için ek bedel ödememe politikalarından kaynaklanabilir.

gümrükte 2 hafta çok normal büyük ithalatsa. mikro ithalat vs de gayet iyi çalışıyorlar ama o konuda severim kendilerini.
  • ozdek  (07.05.20 14:10:56) 
16 nisanda aliexpressten sipariş verdim. çin'den 2 günde geldi. ama gümrük, kargo, dağıtım falan derken daha pazartesi yaşadığım şehre geldi. (hala elime ulaşamadı) benzer şeyleri yaşayan çok insan var. sebebini bilmiyorum. coğrafya kaderdir.


  • stationary traveller  (07.05.20 14:12:28) 
Çok basit örnek;
Çin'den 7 palet mal hava kargo yaptik ama bu 30 tane daha baska kargo ile konsolide edilmiş.
Bizim 7 palet havalimanina geldi ama digerleri gelmedi. Kargo firması da bütün kargolar bir araya gelmeden gumruklemeye baslayamacagini soyledi, resmen 10 gun falan diğer mallarin gelmesi beklendi.
Simdi bu cidden sanssizlik ama olabilecek bir sey (zamanindq tr'de calisirken acil mal vardi, geldi gelecek derken roro karaya oturmustu...)

Kisacasi her sey olabilir.
  • logisticsmanager  (07.05.20 15:38:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.