[]

Elektronikte kendimi geliştirmek istiyorum ama

hangi malzemeleri alacağımdan emin olamadım. Örneğin bir değişik bir kapasitör gerektiğinde onun kargosunu beklemiyim, hepsinden elimde en az 2 3 tane olsun istiyorum.
Amacım hobi olarak step motorlar arduino vs gibi şeylerle uğraşmak aslında. İnternette hazır starter kit listeleri var bunları tektek bir siteden mi toplamalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim?

Bunun yanında bu malzemelerin siparişi için önerebileceğiniz bir site var mı?

teşekkürler :)

 
En meşhurlarından ve fiyatı çok kazık olmayanlardan biri direnc.net, bir iki kere ucuz alışverişler yapmışlığım var.

Ama dediğiniz pek mantıklı değil, elimde her ölçüden kond. direnç, diot vs olsun derseniz elektronik malzeme dükkanı açmak gibi bir şey bu.

Başladığınız projede ne lazımsa hepsini tek seferde almanız mantıklı.
  • John Bloor  (07.05.20 13:26:55) 
hmm tedariği proje bazlı yapın diyorsunuz, tamamdır :)


  • inugard  (07.05.20 13:32:26) 
Ne yapacağınıza göre alın. Mesela evdeki perdeleri veya storu otomatik telefonla kontrol edilebilir yapın. Ya da gece ışığı yapın siz yürürken ayak ışığı versin vsvs.
Kendi devrenizi kurmayacaksanız(bence kesinlikle uğraşmayın kart basmayla falan ev kullanıcısı için aşırı gereksiz) arduino alın devam edin. Hepsinden 2-3 istiyorsanız aliexpressten alın direnç ve kondansatörü. Direnç lazım oluyor da kondansatör kart basmayan birisi için çok lazım olmuyor.
Başta arduino+direnç+led ile çoğu şeyi simüle edersiniz. Pahalı setlere para vermeyin bence.
  • bahoho  (07.05.20 13:48:31) 
Görünüşe göre genel set oluşturmak için direnç alınacak son site direnc.net olsa gerek çünkü 50 adetten aşağı satmıyor. Ucuz elemanları uygun fiyat veren herhangi bir siteden derleyip alabilirsiniz.


  • mikro patlama  (07.05.20 14:24:47) 
@mikro patlama evet ben de ona bakıyordum şimdi 50adet limiti varmış.
@bahoho öneriler için teşekkürler

  • inugard  (07.05.20 14:32:32) 
aletler kaliteli olsun. havya-lehim teli-pompa en asagi proskit olsun. ekipmanlari da ihtiyaca gore almak en iyisi. 'arduino ile ugrasayim' diyorsaniz zaten breadboard uzerinden calisabileceginiz dusuk seviye bi kit is gorur. sonrasinda 'su projeyi yapayim' dediginizde sadece o proje icin gerekli malzemeleri alin. 'su da lazim olur alayim dursun' dediginizde bi sure sonra 4-5 cekmece dolusu gereksiz malzeme oluyor. benden hala ir sensor falan cikiyor sagdan soldan. kurtulmasi cok zor oluyor.


  • icim urperiyor  (07.05.20 15:10:03) 
Gençler 50 adet direnç meselesine takılmşsınız ama direnç değersiz bir şeydir, dükkana da gidip alsanız taneyle vermezler.

50 tanesi 2 TL zaten!
  • John Bloor  (07.05.20 15:50:47) 
@John Bloor Doğrudur, direnç ucuz birşeydir ama 100 farklı değerden oluşan bir sete 200 TL verip 5000 tane direnç almak da pek mantıklı değil. Daha uygun fiyatlı siteler var.


  • mikro patlama  (07.05.20 18:55:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.