[]

Duşakabin sabitleme

Merhabalar,

Evde iki banyo var. Bu banyoların duş tekneleri koku yapıyor diye söktürdüm yere sabitlemek için usta çağırdık. Usta yarıda bıraktı 1 haftadır gelip silikon çekecek ama gelmedi. Ha bugün ha yarın derken evde duş alamaz olduk. Şimdi sorum şu şekilde. Çerçevelere ve tabana silikon çekilmesi gerekiyor. Ben çeksem güvenli olur mu acaba? Duşakabin camlı ve ağır biraz. Çerçeveleri şu an sallanıyor. Çektiğim silikon bu camları tutar mı, daha önce bu işi yapmış olanlardan yardım beklemekteyim. Teşekkürler.

Foto: hizliresim.com

Buradan işini iyi yapan ustalara sözüm yok ama insanları kandıran, parasının hakkını vermeyen ustalara da selamlarımı iletiyorum. 500 liramı alıp gitti adam daha da gelmedi.

 
Duvarda basan profiller mutlaka vida ile tutturulmuştur. Yoksa silikon tek başına onu ayakta tutar, fakat banyoda dengenizi kaybedip cama yaslanır veya güç almaya çalışırsanız, 1-2 kez sonra bırakır veya en iyi ihtimalle su kaçırmaya başlar zaten. Siz yine de vidalanmış mı kontrol edin, eğer öyle ise ilk önce eski silikonları temizleyin, kurutun ve sonra da yeni silikonları çekin.


  • malheiros  (06.05.20 23:59:08) 
Geçmiş olsun.
En azından duvara vidalamakta fayda var ancak belli ki onu yapabilecek durumda değilsiniz.
Silikonu profil ile duvar arasına sikarsaniz baya tutar ancak tavsiyem şu,
1. Montaj Silikonu alin. İnce bir şekilde profile sıkın sonra duvara yapıştırın. Mümkünse tahta ya da koli bandı gibi bir şeyle duvara doğru biraz bastıracak şekilde 1 gün kalsın.
2. Normal bir mastik ve kağıt bant alınm (maskeleme bandı)
Duvara ve profile arada 2 3 mm Aralık olacak şekilde yapıştırın. Üzerine mastigi sikin, parmakla üzerinden geçin sonra da kağıt bantları sökün.
  • kisa  (07.05.20 00:00:07) 
Vidalamaları yapmış tutturulacak yer fayans. Banyolar komple fayans yani. Dediğiniz gibi yapayım o zaman. Teşekkür ederim


  • Kedilerinefendisi  (07.05.20 00:06:52) 
Duvara vidaladiysa tabana vidaya gerek yok. Ama yukarı kaldıramayacağınız için altına ya da araya montaj silikonlu sikamazsiniz. Sadece 2. Maddeyi yapabilirsiniz bu durumda.
Bir kaç tane silikon çekme vidyosu izleyin.

  • kisa  (07.05.20 00:22:05) 
Küflenmeyen kaliteli silikon alın, e tabi tabancası da lazım, plastik olan tabancalar sizi idare eder.

Ayakta durduğuna göre vidalanmıştır +1

Sadece silikon çekin yeter, çok fazla sıkıp silikona bulamayın ortalığı.
  • John Bloor  (07.05.20 10:43:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.