[]

Üst komşuya karışsam mı?

Oncelikle benden 15-20 yas buyukler.

Konu şu: çiftin iki cocugu var (sanirim ikisi de 6-10 yas araliginda) ve ozellikle anne ile surekli kavga halindeler. Baba sık bagirmiyor ama annenin kafa hepten gidik, cocuklari dusmaniymis gibi davraniyor. Arada vuruyor da. Seslerden tam olarak ne yasandigini anlayamiyorum tabii ama sacma sebeplerden vurdugunu anliyorum bazen, kiz mesela "anne ne yaptim ki simdi" diyor, erkek cocuk okul zamani "hangisini giysem" vs dedigi icin bir dayak yedi.

Asagida benim psikolojim bozuluyor ya. Anne surekli "geber, geber, geber, delirttiniz beni" diyor. Mesela iki gundur gece 3'te, bir gun "geber, geber, geber", ertesi gun "öldürürüm, öldürürüm, öldürürüm" dedi. Ayak sesleri geliyor tak tuk diye ama bogusma oluyor mu, vuruyor mu anlayamadim. Az once de baba cildirdi.

Aslinda uzun zamandir komsularimiz ama cok daire var apartmanda, oyle gorustugumuz, konustugumuz, hatta karsilastigimiz bir komsumuz degil.

Sorum şu: gidip yuz yuze konusamam sanirim. Adamin, kadinin yaninda cocugum yani ben de ama asagidan sopayla vursam "yeter lan, bagirmayin cocuklara" vs gibisinden bir seyler desem? Ama o zaman da cocuga siddetten degil de sesten rahatsiz oldugumuzu sanabilirler sanki?

Ya da en iyisi iç işlere hic karismamak mi?

Yani ben bir iki bir sey dedim diye anne baba sakinlesmez herhalde ama bir tepkidir yani en nihayetinde?

 
yoneticiye soyleyip onu araci olarak kullanabilirsin. ben oyle yapardim acikcasi. sinirli adamlar, kavga falan cikarirlar belki hic ugrasma.


  • fakyoras  (06.05.20 19:30:49 ~ 19:31:14) 
Bağırdıkları zaman tatlı falan götürün bahaneyle, insanlarsa anlarlar. Doğrudan bişey demeyin. Belki utanırlar da


  • coca cola  (06.05.20 19:33:41) 
Aslinda adam duzgun gorunuslu biri, sakin, mantikli bir insanmis gibi gozukuyor ama o da bagiriyor, cildiriyor arada da olsa. Ama annenin kafa maalesef gidik sanirim.


  • ahm1  (06.05.20 19:33:44) 
sosyal hizmetlere haber verin, istanbuldaysaniz beyaz masayi arayin.


  • müptezel dostoyevski  (06.05.20 19:34:24) 
@coca cola: oha tatli fikri cok degisikmis. Ama ben cesaret edebilir miyim bakalim.


  • ahm1  (06.05.20 19:34:36) 
Aynısının baba bağıran versiyonu karşı apartmanda var. İçim gidiyor :( sosyal hizmetleri aramayı düşündüm ama sonra ifşa olursam manyak herif benim başıma bela olur diye arayamadım.

Sopayla vurma, bu sefer bağırıyorsun komşular rahatsız oluyor diye döver çocuğu :( tatlı iyi fikirmiş bak. Ama manyak tipleri senin başına saracak şeyler yapma. Seni de döver :/
  • pati  (06.05.20 19:41:52) 
karı-koca kavgası söz konusu olsaydı 'doğrusu iç işlere karışmamak' diyebilirdik belki ama mevzu bahis çocuklar olunca iş değişiyor. kendini koruyamayan çocuklara ebeveynlerinin bu tavırlarını asla normal karşılayamıyorum.

ben olsam sosyal hizmetleri ararım, bir uyarı bile olsa belki bir ışık yakar bilemiyorum. ev içinde yüzde yüz bir kontrol sağlayamazsınız ama en azından komşuların rahatsız olduğunu bilip belki daha dikkatli davranırlar.
  • asisamus  (06.05.20 19:45:39) 
Beni de dovecek kadar cesareti olan, yani o kadar da orman kackini insanlara benzemiyorlar aslinda. Yani adam zaten normal bir tipe benziyor, kadin biraz gidik ama bana bir sey yapmaz gibime geliyor. He tabii bilemeyiz, herkesin de suratinda yazmiyor ne oldugu.


  • ahm1  (06.05.20 19:47:46) 
doğrudan müdahil olmayın olaya.


  • KUCO  (06.05.20 19:51:58) 
aynı sey benim basıma da gelmişti, topuk sesleri beynimde yankılanan anne baba, sorunlu bir 10 yas cocuğu ve sürekli kavga, bağırıs. Ben de uyardım, arkadasım da,
aldığımız cevap cocuktur yapar
siz,n cocuğunuz yok anlamazsınız, kiracı olan sizsizni ben 25 yıldır bu evdeyim tarzı iğrenc ve seviyesiz cevaplar verdi. Ev sahibinden yöneticiye en az 3-4 kere söyledim, kalorifere vurdum yani her seyi yaptım olmadı. 1 yıl dayandım ve cıktım. Yani demem o ki, cocuğuna nasıl davranmasını bilmeyen, kavga hali devam eden psikolojik sorunlu insanlar uyarılmaz. Not ,yönetici vs bunlar bos fikirler. yaşamadığı için arkadaslarda haklı, ama maalesef o sekilde yürümüyor. Cok sizi zorlamazsa bence ev bakın.. Çünkü gerçekten ev değiştirdiğimde farkettim, ohhh be dedim ses gürültü ağlama bağırma olmadan ne güzelmiş diye. Tasının gitsin
  • blackgirl00  (06.05.20 19:55:00) 
Cimerden isimsiz ihbar ile aile bakanligina. Siz karismayin. Gorunmeyin. O aile tatlidan anlamaz.


  • banacevaplazım  (06.05.20 19:55:03) 
İhbar hattına şikayet etmek daha mantıklı


  • elorelia  (06.05.20 19:55:06) 
Aile ve sosyal politikalar bakanlığı na cimerden yazın. Isminizin verilmemesini onemle isteyin. Kurum bilgileri vermiyor bildiğim kadarıyla valilikten geliyorlar sonuçta.


  • Topalordek  (06.05.20 20:18:13) 
çocuklar psikolojik ve fiziksel istismara uğruyor. buna susmanız suç (bkz. suçu bildirmeme). tabii ki gidip komşunuzla konuşmayın ama ihbar edin. bugün "geber" diye "öldürürüm" diye bağıran yarın öldürebilir. lütfen ihbar edin.

www.icc.org.tr
  • mezzosprite  (06.05.20 21:22:55 ~ 21:34:28) 
@ozdek: Türkiye kurumlarinin kurallari o kadar kati mi ki ya? Yani cocuklara iskence etmiyorlar. Surekli dovduklerini de soyleyemem. Ama surekli psikolojik siddet var gibi gozukuyor. Bu sebepten dolayi hemen gelip alacaklarini pek sanmiyorum.


  • ahm1  (06.05.20 21:56:36) 
40 yaş üstü, 2 ve üstünde çocuğu olan kadınların çoğu böyle maalesef. Ya çocuğuna psikolojik şiddet ya işyerindekileri ya da sokakta, markette, mağazada, hastanedekilere... sanırım artık çocuklar eskisi gibi bırak sokağa büyüsün modunda olmadığı için kadınların sabrı taşıyor. ama keşke çocuk yapmak zorunda hissetmeseler, özellikle diğer insanlar ve çocukların huzurunu bozmamak için.

konuya gelince; ben de cimer e isimsiz şikayet dışında birseye kalkışmamanızı öneririm. çocuğuna geber diyen size neler demez. huzurunuz daha da kaçar. çocuklar için cimer şikayeti iyi çözüm gibi.
  • sumuklu asilzade  (07.05.20 00:21:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.