[]

Kira durumları - Avukat arkadaşlar yardım edebilir mi?

Merhabalar,

Kiracım kibarca işyerinin kapalı olduğundan dolayı kirayi ödemekte zorluk çekeceğini söyledi. Bende dedim tamam 2-3 ay ödeme yapma, bu ödeme yapmadığın ayları yıl içinde taksit taksit ödersin.

Şimdi ileride sorun olmaması için ne yapmak gerekmektedir. İhtar gönderilemli mi her duruma karşı ? İleriki zamanlarda sıkıntılı bir durumda olmak istemiyorum.

Teşekkürler

 
Avukat değilim ancak ben olsam kesinlikle ihtar çekerdim. Elinizde delil olsun, ister kullanın ister kullanmayın ama öncesinde kiraciniza durumu söyleyin.
Kiralarla avukatım ilgileniyor./prensip meselesi vs baştan söyleyin sonra da yapın. Tahliye davası için bir takvim yılı içerisinde iki kere kirayı ödemeyip ihtar yemiş olması gerekiyor diye biliyorum.

  • kisa  (06.05.20 15:21:41) 
www.ekonomist.com.tr
Alınan karar ile birlikte de 1 Mart – 30 Haziran tarihleri arasında işyeri kirasının ödenmemesi tahliye nedeni sayılmayacak.

Ancak ödemeyecek gibi bir durum söz konusu olamaz. Siz ödeme kolaylığı sağlayabilirsiniz. O ayrı konu. Kira sözleşmesinde mücbir sebep ile ilgili bir ifade var mı onu da dikkate alıp ihtar gönderebilirsiniz.

Avukat daha doğru yönlendirecektir tabiki ancak bildiğim kadarıyla sadece kamunun kiracılarında kira alınmıyor. Diğer gayrimnkul sahiplerine kiraları almayın diyemez hiçbir hükümet. Kiracılar için durum ne yazıkki böyle.
  • cliquot  (06.05.20 16:03:40) 
Sizin yapacağınız bir şey gözükmüyor şu anda. ileride ödemezse dogrudan icra takibi yapabilirsiniz.


  • Gaip  (06.05.20 16:13:59) 
Mesken iş yeri değil, konut. Teşekkürler


  • sunriseee  (06.05.20 19:12:05) 
İhtar çekmenize gerek yok, icra takibi de iki haklı ihtar nedeniyle tahliye davasında ihtar yerine geçer.

Kiracınız kirayı ödediğini ispatla yükümlü olacağından endişelenmenize gerek yok.

Kiranın ödenmemesi konut kiralarında tahliye nedeni olmaya devam ediyor.
  • Smithsonian  (06.05.20 20:04:46 ~ 20:05:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.