[]

maaş?

merak ettim de neden maaş sormak ayıp bir şeymiş gibi karşılanır ki? utanılacak bir şey mi bu?




 
İş başvurusunda mı? Gunluk yasamda arkadasına mı?


  • cemo  (30.04.10 21:07:13) 
cunku normalde birinin parasi (alim gucu) bir baskasini ilgilendirmemeli. eger ilgilendirmis soruyorsa isin altinda baska is oldugu dusunulur.
bazen de geliri yeterince yuksek olmayan biri bunu kompleks haline getirmis olur, rahatsiz olur.
bir suru gereksiz mevzu. sorani ilgilendirmiyorsa sorulmamali.
  • tiberius claudius  (30.04.10 21:09:15) 
yamulmuyorsam görgü kuralları ile alakalı bir durum. osmanlı'dan kalma konukseverlik ile ilgili bir makale'de okumuştum. atıyorum şöyle birşeydi '' eğer ki misafir ettiğiniz er kişinin aylığı(maaş) kendilerini utandıracak bir miktar ise bunu misafirinize şiddetle sormayın onu utandırmaya teşebbüs etmeyin'' tarzıy'dı. evet bu!


  • ermoo  (30.04.10 21:13:01) 
günlük yaşamı kastetmiştim evet..

ama üstümüze vazife olmayan pek çok şeyi soruyoruz insanlara, ya da bize soruluyor. ama maaş başka bir şeymiş gibi, çok daha başka bir sebebi varmış gibi sanki, olmayabilir de tabii..

karşındakini utandıracak bir şey yapmamak olabilir evet ama sadece o durum için geçerli değil gibi, daha genele yayılmış bu durum sanki.
  • kedi olmus gidiyorsun  (30.04.10 21:22:25) 
genel olarak konu maddiyat olunca bazı(çoğu insanlar gerilmeye başlıyorlar. bunun sebebi tahminimce hep maddi sebeplerden bozulan arkadaşlıklardan olduğudur.

bir insanın maaşı niye merak edilir sorusuna kendim cevap vermek istiyorum. birincisi dedikodu gibi bir şeydir bu, merak edersiniz sadece kimle çıktığını merak eder gibi. ikincisi de öyle bir işte çalışan adamın ne maaş aldığını bilmektir. neler kaçırmışız, ne paralar dönüyor gibi. üçüncüsü, ben acaba olması gerektiği gibi bir maaş mı alıyorum diye karşılaştırmaktır. sonuçta bilgidir yani.
  • natnan  (30.04.10 21:38:27) 
çünkü genel inanış "paran kadar konuş"abileceğin yönündedir. bu yüzden insanlar maaşlarını açıklamaktan hoşlanmazlar. o yüzden de maaş sormak ayıptır. yaşasın parasız düzen, yaşasın anarşi.


  • serseri marti  (30.04.10 22:28:57) 
Bana iş değiştirmek için fikir sorulmuşsa veya maaşının düşük veya yüksek olduğu vurgulanmışsa falan sorabilirim. Bunun dışında sormam, neden bilmiyorum ayıp gelir. Aynı şekilde sevgilin kim, ne iş yapar, kaç senedir berabersiniz gibi şeyler de sormam. Konuyu karşı taraf açıp değerlendirmemi istememişse.

Bizim peder de kazandığımız parayı sormazdı bize, soran "densiz"lere de kendisinin bile bize sorma gereği hissetmediğini söylermiş. (Bu arada çocukların hiçbiri de düşük gelirli değildi, kompleksli olma meselesi değil yani. O bize özel meselelerimizi de sormazdı.)

Maaşla ilgili değil de genelde, istediğin konuda bilgi vermek, istemediğinde vermemek iyi bişiy bence. Rahatlık. Karşıdakine saygı duyan bir tavır var sanki kendiliğinden söylenmeyen herhangi bir şeyi sormamakta.
  • uyuklayankedi  (30.04.10 23:44:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.