[]

Uyku için bitkisel destek ne olabilir?

Çoğu zaman uykum kaçıyor, uykum çok hafif. Özellikle Ramazan ayı felaket geçiyor gündüz uyumamaya çalışıyorum. Ama uykuya dalmakta güçlük çekiyorum.

Pasiflora kullandım pek etki etmedi. Doğal çözüm ne olabilir? Rezene çayı duydum varmı mis gibi uyku getiren şeyler?


 
lavanta kokusu yağı vb...,


  • msb  (06.05.20 00:49:11) 
Bunların hepsini aynı anda yapmanıza gerek yok. Size uygun gelenleri deneyebilirsiniz.

1) Lavantayı demleyin ve soğuduktan sonra bir sprey şişesine koyun. Yatmadan önce bununla yastığınızı fısfıslayın.

2) Lavanta yağını yatmadan önce burun deliklerinize ve şakaklarınıza sürün.

3) Papatya çayı, melissa çayı veya adlarında "relax", "sleep" gibi ifadeler geçen karışık bitki çaylarını yatmadan önce içebilirsiniz.

4) Uyumadan iki saat önce su içmeyin. Akşam 5'ten sonra hiçbir şekilde kahve ve yeşil çay içmeyin.

5) Blackout diye geçen perdelerden alın. O da olmazsa koyu renk, kalın bir perde de iş görür.

6) Kendinize yatmadan önce bir rutin oluşturun ve bu rutinin içinde kesinlikle teknolojik alet olmasın. Her akşam aynı saatte yatmaya çalışın ve yatmadan yarım saat öncesinde rutininizi başlatın. Rahatlatıcı esneme hareketleri yapmak, kitap okumak vb. gibi.

7) Son olarak Melatonina'yı araştırabilirsiniz.
  • jacque  (06.05.20 01:26:16) 
Valerian root denilen kediotu diye bir şey var. Ben yaklaşık iki haftadır bu bitkinin tabletini kullanıyorum. Uyku getirmeye etkisi yok ama benim derin uyku süremi belirgin derecede arttırdı. Daha az uykuyla dinç kalıyorum. Sözlükte başlığında da belirtilmiş Zaten.


  • ozgurluk savascisi  (06.05.20 04:47:18) 
benim uykuya dalmak için uyguladığım yöntem aşağıdaki gibi. 4-7-8 saniye taktiği olarak geçiyor. 4 saniye nefes al, 7 saniye tut, 8 saniyede ver. resmen mucize benim için.

metro.co.uk
  • yonge and bloor  (06.05.20 09:00:18) 
Jägermeister


  • kanlakarisikyagmur  (06.05.20 11:46:59) 
Gelincik şurubu/şerbeti. Çok etkilidir.


  • foxmulder  (06.05.20 12:24:08) 
Rezene Çayı.


  • komando kani var bende  (06.05.20 13:12:12) 
Bence uykunun cok hafif olmasini engelleyecek bir sey yok. En azindan sagliginiza etkisi olmayan bir urun olamaz,oyle bir urunun bildiginiz bayiltma etkisi olmasi lazim.

Uyku getiren bir ton sey var ama. Papatya cayi vs...
  • buf-e kür  (06.05.20 14:09:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.