[]

Iphone Depolama Problemi

32GB'lık Iphone 7 kullanıyorum. Telefonumda neredeyse hiç yer yok ve ne yaparsam yapayım açılmıyor. Bir kaç farklı sorum var, önerilerinize açığım.

Doğru düzgün fotoğraf çeken birisi değilim, görseller videolar genelde whatsapp'tan gelir. Paylaştığım ekran görüntüsünde Photos 7,87 GB, Whatsapp 7,45 GB yer kaplıyor gösteriyor. Acaba whatsapp'tan gelen görseller hem photos'ta hem whatsapp'ta mı yer kaplıyor ? Yoksa bu boyutlar ayrı ayrı mı ? Yani 7,87 GB benim whatsapp dışında kaydettiğim görsel mi var ?

Geçen gün 150 tane video sildim, Recently Deleted tarafından da sildim. Storage'da hiç oynama olmadı. Telefonu kapattım açtım yine olmadı. 150 video en azından bi 150-200 MB değiştirmesi lazımdı.

İkinci paylaştığım görselde ise 5GB'ya yakın bir Other category'si görünüyor. Bu kategori nedir acaba bunu nasıl azaltabilirim ?

Bir de sanırım bir zamanlar Icloud File Sync açmışım, telefonumda Files diye bir klasör var ve Eskiden kullandığım bir Mac'in masaüstündeki dosyaları bu klasörde görebiliyorum. Bu dosyaları telefona download ediyor mudur ? Bunlar da yer kaplıyor mudur yoksa açtığımda download edip sonra siliyor mudur acaba ? Bunu nasıl kapatabilirim ?

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

 
whatsapp ve photos ayrı ayrı yer kaplıyor. ben olsam önce onlarla başlarım.

photos için google photos öneririm. bütün arşivi siz hiç farketmeden google'da 10 mp e kadar orjinal yedekliyor. fazlasını sıkıştırıyor. video vs de geçerli.

other a bastığınızda ne görünüyor oradan anlaşılabilir. bazen sistem dosyaları şişiyor, eski güncellemeleri falan silmiyor. bunları düzelttiler ama düzelmeyen durumlarda telefonu yeniden kurmak taze bir başlangıç imkanı sunuyor.

icloud file sync sorusunu bilemedim. icloud var zaten ama sync diyorsa indiriliyordur kesin. kapatmanız lazım.
  • ozdek  (05.05.20 23:51:56) 
ayarını değiştirmediysen whatsappa gelen her foto galeriye de kaydediliyor. çok foto gelen ama önemsemediğin grup vs varsa "fotoğrafları kaydetme" ayarını yap. ayrıca 150 video kendin çekmişsen silmişsen hiç yoktan 1 gb temizlemesi gerekirdi.

other için : support.apple.com

other'ı temizlemenin yolu safariyi temizlemekten geçiyor ama korktuğumdan hiç yapmadım ben onu bi araştır.

son olarak o kadar foto silmene rağmen hala yer kaplıyorsa depolama uygulaması falan kullanıyor olmayasın? yoksa alanın açılması gerekirdi ama?

son olarak şöyle bir çözüm var ; appstore'a gir 2 gb'lık oyunlardan birine tıkla indir de, indirmeye başlamadan yer olmayacağı için kendisi gereksizleri silmeye çalışıp yer arayacaktır. hatta ücretli uygulamalarda yap bunu kesin baya yer açılır (ücret ödeme kısmı gelmeden silmeye çalışır,para ödemezsin)
  • avatar is back  (05.05.20 23:52:21) 
Safari neredeyse hiç kullanmıyorum o yüzden ordan temizleyecek bir şey de çıkmadı :) En iyisi söylediğiniz gibi yedek alıp telefonu sıfırlayıp tekrar kurayım.


  • talasas  (06.05.20 14:10:47) 
other dediği yüksek ihtimalle whatsapp içerisindeki fotoğraf vs oluyor. whatsapp içine girin orada storage managerdan konuşmaların içerisindeki fotoğraf video vs silip bayağı bir yer açabilirsiniz.


  • erobur  (06.05.20 22:44:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.