[]

Eski Eş / Çocuk / Avukat

Selamlar herkese,
Geçtiğimiz yıl boşandığım eşimle ilgili sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Sorunların kaynağı ise, kendisinden sonraki sevgilimle ilgili ortaya çıkan abuk subuk durumlar (fazla detay veremiyorum).
Kendisi virüsü de bahane ederek yaklaşık 2 aydır 3 yaşındaki oğlumu göstermemekte. Malum, 0-14 yaş arasına, 13 mayıs da izin çıktı. 11.00 - 15.00 arası saatler arasında. Haliyle gidip oğlumu görmem lazım, görüşmediğimiz süre 3 yaşındaki bir çocuk için epey uzun bir süre, görüntülü aradığım zamanlarda artık telefona bile bakmıyor, hemen kapatmak istiyor. Lakin eski eşim, yeni yayınlanan genelgeye karşı gelmekte, ne olursa olsun çocuğu göstermeme taraftarı.
Hali hazırda da kendisinin açmış olduğu bir manevi tazminat davası var.

Yukarıdaki nedenlerden dolayı, avukat aramaktayım. Ancak ne avukatı aramam lazım onu bile bilmiyorum. Yani, asliye davası diyor ama bu davalara bakan avukatları nasıl bulabilirim ? Ceza avukatı, icraa avukatı vs. gibi.

Hatta tanıdığınız, ya da buralarda bu konularla ilgili bir avukat arkadaşımız varsa irtibata geçebilir mi ?
Ben de karşı dava açacağım, epey karışık mevzular o yüzden çok detaya giremedim.

 
geçmiş olsun, eski eşinle yeni sevgilini karşı karşıya getirdiysen zaten avukat mavukat boş, ömürlük sıkıntı yaşayacaksın.


  • anais  (05.05.20 14:52:13) 
şu olaylarda çocukları heder etmeyin yaa.
hadi o kullanıyor sen yapma hiç değilse.
çocuğu bi kaç ay sonra görsen ölür müsün? ya da çocuk ısrarcı seni görmeye de eşin engel mi oluyor?
ayrıca evet, covid nedeniyle de bir süre az görüşseniz daha iyi değil mi?

anlamadığım konular, bağışlayın.umarım en kısa sürede davayla ya da daha kolay şekilde çözersiniz. ama çocuklar açısından ebeveynleri huzursuz ortamlarda görmektense, huzurlu ebeveynlere sahip olmak daha anlamlı çoğu zaman.
  • jimjim  (05.05.20 16:29:39) 
Merhabalar. Eğer eşiniz, boşanma ilamında belirtilene uymayarak size çocuğunuzu göstermiyorsa bunun için dava açmanız değil; çocuğu görmek için takip başlatmanız gerekir. Takip başlattıktan sonra size tanınan dönemlerde icra memuru, pedagog ve gerekirse polis memuru ile çocuğu gidip almanız gerekecektir. Ki bu durum kesinlikle hem taraflar için hem de çocuk için oldukça yıpratıcı oluyor. O yüzden iş icraya varmadan önce sorunu çözebilmek için elinizden geleni yapmanızı tavsiye ederim.

Ha eğer boşanma dosyasında sizin çocuğunuzu görmeniz için hüküm kurulmadıysa, çocuğunuz ile kişisel ilişki kurulması için dava açmanız gerekecektir.

Her iki ihtimal için de boşanma hukukuyla ilgilenen bir avukatla çalışmanız daha sağlıklı olacaktır.
  • okuyamıyom ben ya  (05.05.20 17:14:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.