[]

amerika vize

sorum saçma gelebilir ama sizin ne düşündüğünüzü merak ettim. çevreden tanıdık 2haftalık amerikan vizesi için başvurdu ancak amerika gibi ülke 10yıllık vize verdi nasıl oluyo(ufak bi iş yeri vardı bir ikide tapusu vardı) bi ara neden verdiniz diye mail atıcaktık ama vize iptal ederler diye atmaktan vazggeçtik.




 
yan cevap:
çok fazla tapusu ve trilyonları olan birine de 10 yıllık vermişlerdi. (gördüm)
yani standart bir uygulama olabilir. gözü tuttuysa direk 10 yıl veriyorlar sanırım.
ancak aynı durum ilk başta öğrenci vizesi ile başvuranlara değilde o öğrenciyi 10 gün gidip göreyim diyenlere oluyor niyeyse.
  • can see  (08.10.07 17:44:32) 
ben gidip başvurduğumda red aldım
adalet mi lan bu?


yok mu amerikan konsolosluğunda tanıdık derim o zaman
  • demlikposet  (08.10.07 17:49:58) 
Adamlarin verme kriteri aslinda oldukca basit, sizin Turkiye'ye geri donmeniz icin gecerli bir sebeb istiyorlar. Is yeri olur, calisiyor olabilirsiniz, ogrenci olabilirsiniz, ya da en temizi aileniz turkiye'de olabilir. Tabii bu 10 yillik vize gidip orada 10 sene kalacaginiz anlamina gelmiyor. Bir giriste en fazla 6 ay kalabiliyorsunuz ki bunu giriste gorevli adam tayin ediyor. Niye geldin ne kadar kalcan diyor, dersen 1 hafta tatile geldim o zaman muhtemelen size 3 aylik kalma hakki veriyor. 3 ay ya da daha fazla derseniz, hmm cok uzun falan diye sizi biraz sorgulayabilir ama ikna ederseniz 6 aylik vericektir muhtemelen.

Ayrica bu 10 senelikler turist vizesidir ve hic bir hak icermez. Ama ogrenci vizelerinde belli kosullarda calisma hakki soz konusudur. Ya da direk asistansinizdir. Bu babda bu vizeleri okul suresince yeticek seklinde verirler.

Genel kanim bu.
  • badseed  (08.10.07 18:34:49) 
evet 10 yılın tamamı kalma degildir, banada 3 aylık şengen verdiler sadece 1 ay kalınabiliyordu. yine de oha be kardeşim 10 yıl ne demek ya insanın kendi ulkesi olsa vermez :)


  • sourlemonade  (08.10.07 20:06:13) 
abd verdimi tam veriyor. benim iki arkadaşımdan birine 5 diğerine 10 yıllık vize verildi. (1 ay için istedikleri halde) Adamlar zaten sizin kalıcı olarak kalmak istemediğinize kanaat getirirse bir kere de hallediyorlar vize işini.


  • uz  (08.10.07 20:28:36) 
amerika'nin turkiye ile olan diplomatik iliskileri vs vs nedeniyle verilen turist vizesi on yillik verilir. standardi budur. ne kadar kalmak icin vize istediginin bir onemi yok, zaten daha once de deginildigi gibi porttan gecerken adam niye geldin diye sorup arzusuna gore 1/3/6 aylik kalma izni veriyor sana. sonunda ulkene donmek zorundasin. gidp iki gun sonra gelebilrisin tabi:)


  • okuryazar  (08.10.07 20:29:06) 
valla o vizenin önemi yok. kapıda almıyoruz kardeşim diyebiliyorlar. gerisin geri dönebiliyorsun. hatta babamla bu konuda iddaya girmiştik. haklı çıktı.


  • darknum  (09.10.07 01:15:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.