[]

Emlakçı çakallık mı yapıyor?

Merhabalar,

Yakın zamanda bir ev alma düşüncemiz var, bu yüzden yaklaşık 2 aydır ev bakıyoruz internetten bulunduğumuz ilde, bu arada baktığımız evlerin bir tanesi ile ilgilenen emlakçı arkadaş gösterdiği bir evi (bundan 1 ay önce) biz beğendikten ve kararımızı verip döneceğiz dedikten 1 - 2 saat sonra ev satıldı dedi ben size başka ev bulacağım merak etmeyin dedi.

Aradan zaman geçti bir hafta sonra başka bir ev var gelin görün içi yapılı değil biraz masrafı var ama yapılınca çok güzel bir ev olur dedi gittik gördük evi gerçekten konum itibari ile güzel bir ev sadece epey bir masrafı var kırılıp yeni oda filan yapılması lazım içimize sindi yine çıktık evden daha yarım saat geçmeden ev satıldı dedi.

Üçüncü bir ev ise yine bize önerdiği ama semtini beğenmediğimiz bir evdi bugün gidip bakacaktık dün akşam telefonla konuştuk plan program yaptık sabah aradı yine bu ev için de satıldı dedi ve yine ben size güzel bir ev bulacağım masalını anlattı.

Bu arada daha önce içi yapılması gereken evi de alan adam içini yaptırmış satışa çıkacakmış tabi o zaman konuşulan fiyatın üzerinde bir fiyata, bunu da duyunca şüphelendik bu emlakçı arkadaş bir tür çakallık peşinde mi acaba diye düşünmeye başladık içi yapılı ev için çok düşünmeye gerek yok kendi alıp yaptırmış olabilir de diğerleri için de bir film peşinde olabilir mi ?

 
Sizden bir ön ödeme aldı mı? Aldıysa geri vermemek için önüne gelen her evi gösteriyor olabilir, satılsın veya satılmasın.

Ha yok sizden herhangi bir ödeme almadıysa tek yaptığı müşteriyi kaçırmamak, gösterdiği evler sadece onun portföyünde olan evler değildir, diğer emlakcılar satmış olabilir.

Herhangi bir ödeme, kapora vermediğiniz sürece sizden aldığı tek şey zamanınız.

Siz başka evlere de, başka emlakcılara da bakın, bir tek bu adamdan haber beklemeyin.
  • John Bloor  (05.05.20 12:19:33) 
@John Bloor kapora vermedik dediğin gibi başka emlakçıların da evlerini satıyor söylemişti muhtemelen haberi olmuyor satılan evlerden bize de satılmış demiyor da az önce sattım diyor muhtemelen.


  • solo  (05.05.20 12:28:57) 
Büyük ihtimalle başka emlakçının sattığından haberi olmuyor, siz ciddi yaklaşınca arayıp soruyor, bir bakmış satılmış +1

Siz beğendiniz diye evi alıp tadil ettirip fazla fiyata satmak emlakçı açısında gereksiz fazla risk. Bu ihtimal çok gerçekçi gelmedi.
  • burfak  (05.05.20 12:47:22) 
evi internetten mi bulup görüştünüz emlakçıyla?


  • black mamba  (05.05.20 12:54:16) 
Biraz benzeyen bir durum yakında yaşadık
Bir emlakçı ile dört beş tane yazlık gezdik bir de arsa. İstanbula döndük. Arsa için aradık iki gûn sonra pazarlık yapabilir misin bize diye. Abi satıldı dedi.
Ertesi hafta tekrar gittik. Başka emlakçının sattığı eve bakmaya. Bunların bir evde gözü kalmış annemin tekrar aradık bunları evlerin hepsi! satıldı ben size çok daha güzelini göstereceğim dedi. Eve baktık düşünelim dedik vedalaştık bunla.
Sonra satılan bir evin sahibi ile hemşeri idik hayırlı olsun diyelim dedik ne olsa beğenirsin? Ev satılmamış. Pekii bizi götürdûğü evin ne özelliği varmış? O adam yeter ki sat 10bin de benden demiş.
Nerden para kazanacaksa müşterileri oraya yönlendiriyordu bizimki. Belki sizin de öyledir.
  • cilekli pasta  (05.05.20 13:03:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.