[]

Hesabıma gelen İşkur KÇÖ ödemesi

Az önce hesabıma Nisan ayı için 1200 lira İşkur ödemesi geldi. Ben zaten iş yerimden iş yeri maaşımı almıştım. Bu da gelince bu ay 400 lira fazla almış oldum.

1) Neden böyle bir şey oldu? Patronumuz cimridir, böyle havadan paralar vermez. O fazla 400 lirayı isteyebilir mi benden?

2) Kısa çalışma ödeneği aldığımıza göre bu modelde çalışmamız gerekmez mi? Bize kimse böyle bir bilgi vermedi. Mart’tan beri evden normal mesai saatlerimize göre çalışıyoruz. Yani haftada 50 saat çalışıyoruz. Kısa çalışma modelinde daha az çalışmamız gerekmez miydi?

İş yeriyle ve diğer iş arkadaşlarımla bu meseleyi konuşsam mı? Kimseye bahsetmeyi düşünmüyorum geri alırlar diye :(

 
Aynı durum bizim firmada da oldu. İşkur hata yapmış IK'nın dediğine göre. Şu anda işkur da bilmiyor ne olduğunu dediler. Muhtemelen geri alınır. İş yerine bildir bence.


  • tentemuhendisi  (05.05.20 02:37:25) 
evet tabiki kısa çalışmanız gerekirdi, işverenin yeni çalışma satleri bunlar diye bilidirm yapması gerekiyordu.

geri alınacak bütün tutarlar işverenden alınacak, sizden kimse bir şey alamaz, dilersniz 170e şikayet edebilirsiniz
  • benaslinda  (05.05.20 08:25:01) 
Mart ayında bildirildiyse kalan günlerin ücreti olabilir o. Bende de internet bankacılığında 4. ay yazıyor ancak Mart ayında 2 günün parası da içinde. E-devletten kontrol edebilirsiniz. Mart-Nisan toplamı yatan paraya denk geliyor.


  • transparan kertenkele  (05.05.20 11:17:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.