[]

tavuk ciğerinden iftar yemeği

Nasıl yapalım? Yaklaşık 16 saat sonra yapmaya başlayacağım beğendiğiniz bir tarifi.




 
Soğan biber ve domatesle kavurup üzerine kekik, tuz vs dökün. Sonra da koca çıtır ekmeği bana bana yiyin bence :D burası zengin yeri bro. tavuk ciğeri sadece kediye vermek için alıyorlar. Youtubea bak.


  • glamdr1ng  (05.05.20 04:47:21 ~ 16:52:20) 
tavuk ciğeri ile ilgili en önemli şeyler kısaca şunlar

1 acayip çabuk bozulur, 1 saat dışarda dursun bozulur. o yüzden soğuk işlemelisin.

2 çok iyi temizlemen lazım, temizlerken , keserken içinden ip gibi uzun bişey çıkar, onu mümkün olduğunca temizlemen lazım. eğer renk değişikliği varsa, turuncu, yeşilimsi falan o kısımları kesip at. geçen çıktı mesela ilk defa karşılaştım.

yürek ile beraber takım olarak gelir genelde ya da az miktarda yürek olur.

o yüreğin içi donmuş kan doludur, yüreği baştan geniş olan kısmını( beyazlıklar olan yağlı kısmını) kesip at.

sonra diklemesine ikiye böl, içindeki kanı yıkayarak temizle, sonra ufak ufak kesmelisin yürek sert olur yerken sırıtır, kimi insan sevmez, ben hiç sevmem ama ufak ufak kesince arada kaynıyor.

bunları yaptıktan sonra 2 3 su yıka , bir süzgeç içine koy, altına da geniş bir kap koyup buz dolabına at.

bunları hızlı yapman lazım ki yıkama aşamasına gelene kadar ısınmasın.
  • hem şişko hem deli  (05.05.20 09:18:42 ~ 09:19:21) 
yemek konusuna gelirsen ben her şeklini seviyorum.

mesela soğan kavurup üstüne ciğerleri atıp tuz karabiber gibi sote yapabilirsin, ham basittir hem de 10 dakikada pişer.

ben şöyle yapıyorum, geniş bir tavaya ayçiçek yağı koyup, biraz da bol koyup. çevire çevire pişiriyorum.
baştan suyunu salıyor, sonra çekiyor, sonra pat pat patlamaya başlıyor, bu patlama aşamasında başında durup sürekli çevirerek her yanını karamelize ediyorum.

en son tavanın dibi tutuyor, yaklaşık yarım çay bardağı su döküp, hemen kapağını kapatıp tavayı sallamaya başlıyorum. su her yere dağılıyor, dibiindeki tutan kısım yumuşuyor, kaşıkla alabiliyorsun lezzetli oluıyor veya ekmeğini banabilirsin.

en güzel kısmı da böyle yapınca tavayı yıkamak çok kolay oluyor.


baharat olayı şöyle, en son artık ocaktan alacakken, üstüne kekik, kırmızı biber ve tuz ekliyorum bu kadar.

bunun yanına küp küp kızartılmış patates kızartması ekleyebilirsin.

tavuk ciğeri harbiden muhteşem bişey, ucuz, lezzetli, acayip tok tutar, besleyici.
  • hem şişko hem deli  (05.05.20 09:24:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.