[]

Avrupa'da yaşadıktan sonra İstanbul'a geri dönenler

Neler hissettiniz?
Teşekkürler



 
Almanya'nın bi köyünde Erasmus yaptım + Stuttgart'ta staj yapmıştım. Toplam 1 yıl sürmüştü. Aktif olarak bi firmada çalışıyordum o zaman istanbulda.

Çok kaotik bi ortam var, zaman çok daha hızlı akıyor, her şey daha stresli, ama benim çöplüğümün burası olduğuna karar vermiştim. Çok da iyi olmuş o yaşta bu işi çözmem. Hayatımın geri kalanını "acaba avrupada benim yaşımda biri ne yapıyordur" diye merak ederek geçirmiyorum artık, artısını eksisini gördüm, bununla ve coğrafyamla barıştım, ülkemin fırsatlarından yararlanmaya çalışıyorum.
  • roket adam  (04.05.20 23:48:53 ~ 23:58:59) 
boyle bir tencere corbanin icinde koca bir kepceyle karistiriliyormusum gibi hissettim, ise girdim belli bir konfor ve mevki edindim, sonra da ruhuma sisler sokuluyor gibi oldu, boguldum, sonra ayrildim...


  • hewit  (04.05.20 23:57:57) 
1,5 yıl aralıksız avustralya'da kaldım dönünce hiç farklı hissetmedim. bir şey olması için unutacak kadar uzun kalmak gerekir galiba. en azından beş yıl falan diyorum.

ben gitmeden ne hissettiysem döndüğümde de onu hissettim. doğma büyüme istanbulluyum, kaosun tanımı gibi şehir resmen. şu an batı avrupa'da 350-400 bin nüfuslu bir şehirde yaşıyorum ve bir kez daha istanbul'dayken kafamın ne kadar yorulduğunu fark ediyorum.
  • bohr atom modeli  (05.05.20 01:57:08 ~ 01:58:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.