[]

Kimya mühendisliğinde teknik mülakat

Sizce nasıl olur, neler sorulur?

Arkadaşım bir firmanın mülakatına girecek. Teknik sınav yapacaklarını söylemişler, sormamı rica etti. Çok geniş bir alan olduğu için nelere çalışması gerektiğini tam kestiremiyor. Mesela "Termodinamik nedir?" gibi spesifik bilgi soruları mı olur yoksa onun deneyimleri ve yaptığı deneyler vs. üzerinden mi soru gelir?

Skype mülakatı olacak, yazılı değil.

 
Kimya mühendisiyim. Çok geniş olduğu için ben de bilemedim şimdi ama özelden firma ve/veya pozisyonla ilgili biraz bilgi verirsen yorum yapmaya çalışırım.

Ben olsam unit operations'a ağırlık verirdim. Termodinamik ve proses kontrol, hatta belki modellemeye de bakılabilir.

Edit üzerine edit: sınav olarak değil de mülakatlarda mühendis adaylarına kendi projeleri veya stajlarıyla ilgili sorular soruyoruz, oradan yardırıyoruz. Mesela bir polimer sentezlemiştir, onun sentezindeki reaksiyon koşullarından polimerin kullanım alanına kadar detay soruyoruz. Reaktör veya distilasyon kolonu tasarımı yaptıysa onlarla ilgili aklına gelebilecek her şeyi soruyoruz. Flow chart fln çizdirdiğimiz oldu.

İlave: mesela stajında doğrudan ilgilenmediği, dolayısıyla hakim oolmadığı bir şey varsa onunla ilgili de soru sorup yorum yapmasını bekleriz. Bir kimya mühendisi olarak yorum yapmasına bakarız. Doğrusunu bilmiyor olabilir, biz bilmiyor da olabiliriz ama bakış açısı, yorumlaması, akıl yürütmesi, karşılıklı tartışabilmemiz önemli olur.
  • pati  (04.05.20 20:52:16 ~ 21:14:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.